Будући да је број хаварисаних паметних телефона сваке године све већи, питали смо власнике сервиса мобилних телефона, да нас посаветују како да најадекватније чувамо телефоне.

Заштитите екран мобилног телефона

Било да поседујете Андроид телефон или Ајфон, заштита екрана од лома, крзања и огреботина вам је преко потребна. Већини је након куповине новог мобилног телефона у радњи понуђено неколико видова заштите за купљени модел телефона.

Многи се нажалост оглуше о савет продавца мислећи да се ради о стандардним мамипарама, али то овога пута није случај.

Заштитна, врло танка плочица, која се прецизно лепи на екран мобилног телефона може да буде пластична или стаклена.

Предност при избору у сервисима мобилних телефона дају стакленој заштити јер је дуготрајнија од пластичне, нешто дебља и на додир је идентична као екран. Оно што многе кориснике буни је питање да ли екран са заштитом постаје мање осетљив. Одговор је негативан.

Оба вида заштите савршено проводе притисак на тач скрин технологију.

Шта када Ајфон упадне у воду?

Ваш дуго жељени Ајфон је упао у воду и са њим сав ваш ентузијазам да ћете га поново несметано користити. Пожељно је да учините све да вам се то не деси, али није увек могуће контролисати ситуацију и фокусирати се само на скупи Ајфон.

Вода у телефону или телефон у води, није одмах и смртна казна за исти. А није ни само вода у питању, ту су пиво на прослави, просут јогурт по телефону, нестабилан тањир са супом и тако даље.

Ван домашаја мале деце

Није реткост да се у сервису мобилних телефона појављују родитељи мале деце који су приметили трагове дечије кашице у микрофону или конектору. Није ни тајна да су мала деца очарана овим светлуцавим справама.

Многима је несхватљиво како мала деца тако брзо науче да се крећу по апликацијама и проналазе њима занимљиве садржаје. Телефони код мале деце врло брзо побуде интересовање и жељу за експериментисањем.

Власници мобилних телефона се изненаде када схвате да је дете скинуло са интернета нове програме, вирусе или покренуло нежељене апликације, којих не знају како да се ослободе.

Сервис мобилних телефона у већини случајева може успешно наћи решење за све нежељене промене. Изузетак су обрисани подаци и они који су нестали под деловањем неког вируса.

Битно је да власник Ајфона брзо реагује на следећи начин:

– искључи телефон,
– отвори све поклопце и портове,
– осуши телефон без трешења,
– а најбоље уз помоћ Силика гела који је извукао из кутије са ципелама.

Многи се одлуче да телефон уроне у посуду са белим пиринчем који има особину да купи воду. Телефон за то време треба да се држи што даље од извора топлоте. Телефон не треба укључивати око два дана.

Уколико након свих предузетих мера не показује знаке живота, потражите помоћ у сервису за Ајфон телефоне. Исту процедуру треба да примене и власници „Самсунг“ телефона, уз нешто мању вероватноћу да ће телефон радити без помоћи сервисера.

Рад телефона на ниским температурама

Мобилни телефони су дизајнирани да функционишу на температурама од 0 до 35 степени Целзијуса. Имајући у виду да живимо на подручју које превазилази тај температурни оквир, треба обратити пажњу на чување телефона од температурних екстрема.

Уколико је мобилни телефон дуже време на изразито ниској температури можете приметити скраћено трајање батерије, проблеме са пуњењем батерије и са смањеном осетљивошћу екрана. Разлог томе је знатно већа осетљивост литијум-јонске батерије на ниске температуре, у односу на алкалне.

Хемијске реакције унутар батерије се успоравају или потпуно заустављају на ниским температурама, што смањује количину струје која стиже у телефон. Битно је знати да су ефекти хладноће на телефон привремени и да се рад нормализује са променом температуре.

Ипак гледајте да држите телефон добро ушушканим у џепу јакне или торбе када излазите напоље. Уколико ћете више времена провести на изузетно ниским температурама, примера ради када идете на скијање, искључите телефон.

Поновно покретање телефона када се неочекивано искључи на ниским температурама може да изазове оштећење батерије. Зато га укључујте поново тек када се нађете поново у просторији са собном температуром.

Сервиси мобилних телефона имају више посла у зимском периоду, зато им се на време обратите за савете.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име