На Палама је у суботу, 2.фебруара, одржана прес конференција на којој је представљен први број магазина „Паљанске новости“ који ће се од данас наћи у продаји.

Главни и одговорни уредник “Паљанских новости” Тања Гавриловић, у свом обраћању медијима, рекла је да је магазин осмишљен тако да пружа информације које су везане за локалну заједницу, али да ће поред тога промовисати српску културу и традиционалне српске вриједности.

– Магазин“Паљанске новости` су настале као одраз жеље четворо младих људи да покрену медиј који ће информисати јавност објективно и благовремено. Пратићемо локални живот Паљана, и све сфере друштвеног живота. Желимо да постанемо глас грађана, одраз њихових жеља и ставова, те покушамо да заједно са њима остваримо заједнички напредак”, истакла је Гавриловић.

Графички дизајнер “Паљанских новости” Данило Милидраг рекао је да су инспирацију за дизајн новина и за први број пронашли у српској традицији и култури, те да су одлучили да се ослоне на ћирилицу, као основно писмо, те српску тробојницу која краси сваку страну.

– Добили смо међународни идентификацион број – ИССН, што значи да смо уписани у регистар издавача на међународном нивоу и у регистар издавача Републике Српске. У функцији ће бити магазин и у електронском издању, као и портал “Паљанске.ба”, који ће свакодневно бити ажуриран најновијим вијестима, казао је Милидраг.

Начелник општине Пале Бошко Југовић изразио је велико задовољство јер ће, како је рекао, магазин уређивати школовани и компетентни људи. Истакао је да Пале заслужују један овакав медиј и да је важно дати подршку младим ентузијастима.

Издавање „Паљанских новости“ финансијски је подржала општина Пале. Магазин ће коштати 2 КМ, а биће дистрибусан у све општине у саставу града Источно Сарајево.

Рођена 3. јула 1988. године у Сарајеву. Основну и средњу школу завршила у Сокоцу. Године 2015. дипломирала на Филозофском факултету на Палама, одсјек Журналистика, те стекла звање дипломирани новинар. Од 2016. године запослена као новинар у "Инфо центру" Соколац.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име