Млади олимпијци од 14 до 18 година већ су стигли на борилишта. Олимпијски центар Јахорина је спремно дочекала Европске олимпијске игре младих. Стазе су, кажу, урађене по свијетским стандардима, а упркос топлом времену и сунчаним данима, снијега има сасвим довољно да се тамичења одрже на завидном нивоу.

“Јахорина апсолутно спремно дочекује ЕЈОФ, стазе су спремне, стазе су препуне, имамо преко пет хиљада скијаша, а борилишта спремно дочекују 1080 тамичара који су дошли данас на Јахорину,“ рекао је Дејан Љевнаић, директор ОЦ “Јахорина “

Припремни тренинзи, јутрос су већ почели. Репрезентација Србије на ЕЈОФ-у имаће своја три представника. Зоја Грбовић носиће заставу Србије на отварању, а своје умјеће показаће у алпском скијању.

“До сада сам наступала на пионирском такмичењу свијетског ранга, али ово сада је прво озбиљно такмичење у овој категорији,“ каже Зоја Грбовић, репрезентативка Србије

“Стазе су јако добро припремљене, Зоја је спремна, радили смо јако обимне и добре припреме, јер смо почели са тренинзима у августу мјесецу,“ рекао је Срђан Шабановић, тренер Олимпијског тима Србије.

Јахорина ће бити домаћин најатрактивнијим такмичењима, а то је алпско скијање, у женској и мушкој категорији. На Двориштима ће бити одржано такмичење у биатлону, док ће у дворани Пеки, у Палама, такмичење бити у карлингу.