У манастиру Добрун код Вишеграда служена је Света архијерејска литургија поводом обиљежавања 215 година од Првог српског устанка и Дана бораца одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске.

Светој литургији, коју је служило братство манастира Добрун, присуствовали су и министар рада и борачко-инвалидске заштите Душко Милуновић, изасланик предсједника Српске Милорад Којић, изасланик српског члана Предсједништва БиХ Драган Вуковић, предсједник Борачке организације Републике Српске Миломир Савчић, начелник општине Вишеград Младен Ђуревић, те представници борачких организација и Владе Србије.

Након литургије служен је и парастос.

У Вишеграду се данас одржава и централна манифестација Дан бораца одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске.

У 12.00 часова предвиђено је полагање цвијећа на централни споменик браниоцима Републике Српске на Тргу палих бораца у Вишеграду, а затим обраћање званичника.

У одбрамбено-отаџбинском рату од 1992 до 1995. године био је ангажован 215.671 припадник Војске Републике Српске, а њих 23.184 положила су животе за Српску.

Први српски устанак подигнут је 15. фебруара 1804. године у Орашцу, а у њему су, осим хајдучких чета, учествовали сеоско становништво и српска војска која је имала 25.000 војника.

Организатор обиљежавања Дана бораца Српске и Дана Првог српског устанка је Одбор Владе Републике Српске за његовање традиције ослободилачких ратова.