Пацијентима Завода за форензичку психијатрију, Специјалне психијатријске болнице и Дома здравља са Сокоца биће омогућени консултативно-специјалистички прегледи у Болници „Србија“ у Источном Сарајеву, договорено је на данашњем састанку руководилаца ових здравствених установа.

Вршилац дужности директора Болнице „Србија“ Небојша Шешлија рекао је Срни да ће сарадња са Заводом за форензичку психијатрију, Специјалном психијатријском болницом и Домом здравља са Сокоца бити значајно унапријеђена.

Он је нагласио да је на данашњем радном састанку на Сокоцу договорено адекватно збрињавање пацијената тих установа у Болници „Сарајево“ у настојању новог менаџмента ове референтне установе секундарне здравствене заштите да врати повјерење пацијената.

Вршилац дужности директора Завода за форензичку психијатрију на Сокоцу Бојан Копривица рекао је да ранија сарадња са руководством Болнице „Србија“ није била за похвалу.

Он је изразио увјерење да ће, убудуће, болница у Источном Сарајеву, пацијентима Завода за форензику редовно пружати медицинске услуге за соматске проблеме и лабораторијску дијагностику коју није могуће добити у локалном Дому здравља.

Директор Дома здравља „Др Љубомир Ћеранић“ Адријана Станар Шкиљевић изразила је задовољство што је ново руководство Болнице „Србија“ опредијељено за реформе које ће бити на добробит пацијената.

Она је нагласила да су до сада постојали организациони проблеми у самој Болници и да сарадња није била на завидном нивоу.

„Постојала је недоступност одређених консултативно-специјалистичких прегледа, дуге листе чекања, а у појединим слижбама и неадекватан однос, што сам сазнала кроз жалбе и притужбе наших пацијената“, навела је Шкиљевићева.

Она је истакла да су у протекле четири године неке услуге здравствене заштите биле укинуте у Болници Касиндо, те да је на данашњем састанку договорено да ће убудуће бити на располагању пацијентима у Болници „Србија“.

Шкиљевићева је истакла да ће у скоријој будућности доста еминентних имена из области медицине из разних специјалности ординирати у Болници „Србија“ чиме ће се много помоћи пацијентима Сарајевско-романијске регије.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име