Има ли и у ком облику, СДС-а у Добоју, најбоље је да питате Вукоту Говедарицу, првог човјека градског повјереништва. Тако из локалног СДС-а одговарају на питање о ситуацији у странци након локалних избора.

Пред камеру не желе. Све што су имали,кажу, рекли су прије неколико дана, тако коментаришу резултате избора које су завршили са мање од 10 процената освојених гласова.

„Крај СДС-а? Како може бити крај кад је добила странка, 3350 односно кандидат, како може бити крај то је тек почетак и ми очекујемо да нам приђу и позивамо младе паметне Добојлије“, каже Миленко Иванчевић, члан повјереништва СДС Добој.

За потпредсједника и високог функционера СДС-а, са освојеним бројем гласова у нови почетак је тешко вјеровати. Милован Бјелица увјерен је и да без људи који су чинили СДС, те странке у Добоју више нема.

„Ти немаш кога другога у Добоју тражити за СДС него ове људе што су сада као подржали независног кандидата, са њима нико није ни разговарао. Мени је потпуно јасна ситуација да ми без тих људи који су отишли, ако ми не вратимо те људе не све, бар неке, морамо се наћи у Добоју и разговарати“, поручио је Милован Бјелица, потпредсједник СДС-а.

Бјелица подсјећа да је СДС државотворна странка, да мора опстати и да су унутарстраначки избори пријеко потребни. И Добојлије у изборима виде рјешење за градски одбор. Међутим, мало ко вјерује да ће град опет бити, како су га називали, бастион СДС-а.

  • Видела сам да је неслога, да је распад, да није добро стање уопште.
  • Колико видим има их још постоје, а докад ће. Бога ми добро се морају богу молити.
  • Распуштен је градски одбор и треба сад ту кроз унутарстраначке изборе да се ту нешто промијени, неки су од коментара грађана.

Информације о стању у добојском СДС-у нема ни руководство странке. И Добојлије су збуњене. Обрен Петровић већини је, и даље, синоним за СДС. Иако су у дијелу партије који је остао након њега вјеровали да није повукао чланство, избори су их демантовали.

Увјеравају да су сада очистили странку и поставили је на здраве ноге, али многи коментаришу да нервозу откривају сваким потезом. На све то, високопозиционирани СДС-овац из Добоја, тврди да Вукота Говедарица није на органима странке изабран за повјереника за Добој. То је, наводно, по одлуци Говедарице и његовим критеријумима о форсирању младих кадрова, требало да буде Небојша Шајиновић, кандидат за градоначелника на недјељним локалним изборима. Изненађени смо јер је непознат а примљен је у СДС прије мјесец дана, рекао је високопозиционирани СДС-овац из Добоја.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име