Хуманитарна „Трка за Живот“ у организацији ОТВОРЕНЕ МРЕЖЕ и Олимпијског центра Јахорина успјешно је рализована у недељу 24. фебруара на Јахорини. Овом хуманитарном акцијом прикупљено је 17.000 КМ за спас тешко обољеле дјеце из програма ОТВОРЕНЕ МРЕЖЕ.

Тим поводом директор Олимпијског центра Јахорина, господин Дејан Љевнаић, рекао је: „Ово је заиста велики дан за Јахорину, пресрећан сам што смо били домаћини и мјесто где сте сви дошли да дате допринос нашем малом борцу Мерјем, јер она само уз нашу помоћ може да превазиђе стање у којем се налази и да настави са нормалним животом и жељно је очекујем да нам се придружи на стазама сљедеће године.”

Љевнаић је похвалио све оне који су на било који начин дали допринос пројекту и исказао огромну захвалност: “Желио бих да се захвалим свима који су присуствовали трци или на други начин помогли да се средства прикупе, хвала Министарки Ковач која нам се придружила, Амбасадорима Велике Британије и Шпаније, свим спонзорима Плантаже, Проинтер, Раптор, Јуст Wатцх, Денис Тоyс, Виспак, Бањалучка пивара, Цолy, Батку и дјевојкама из ОТВОРЕНЕ МРЕЖЕ који су последњих месец дана даноноћно радили на припреми и попоуларизацији хуманитарне Трке за живот. Наравно, посебну захвалност дугујемо и акутуелној МИсс БиХ Анђели Палексић ако и Николини Ковач, Далал Мидхат, Амелу Ћурићу И Адису Шкаљу који су пјевајући на журци након трке диали несебичну подршку акцији пуној љубави, разумјевања И подршке за оне којима је у овом тренутку најпотребнија.“

“ Ово је једна прича у којој један од успјешних побједника трке каже да је ово данас овде, братство и јединство свих нас. Амбасадор Британије је данас скијао за нас, Замјеник Амбасадора Шпаније је скијао а Амбасадор Шпаније је додијелио награду. За нашу дјецу, данас су се наши клинци борили за клинце. Ово је једна од најбољих прича ОТВОРЕНЕ МРЕЖЕ. Хвала Олимпијском Центру Јахорина, хвала свима вама, “ истакао је др. Алмир Чехајић Батко, Предсједник ОТВОРЕНЕ МРЕЖЕ.

Хумана страна Јахорине исказана је у потпуности у недељу, када се јахоринским падинама спустило више од 70 такмичара са једним, заједничким, циљем а то је подршка живота и ширење правих људских вриједности љубави, доброте и хуманости. Јахоринске стазе су биле препуне и оних који су своју подршку дали куповином посебно дизајнираних мајица и наруквица хуманитарне „Трке за живот“. Поред такмичења, одличне атмосфере и доброг провода Јахорина је одисала хуманошћу и пријатељством али и обећањем да ће овакве акције постати традиција.

Из Олимпијског центра Јахорина су наставили са никад бољом сезоном и најавили Јахорински спектакл који ће 8. марта увеселити све госте планине концертима Драгане Мирковић, Николине Ковач и Дејана Петровића са Биг Бендом, те напоменули да ће тог дана све даме имати право гратис скијања као поклон ОЦ Јахорина поводом празника жена.