Начелник општине Соколац Милован Бјелица истакао је да је ова локална заједница уз помоћ Владе Републике Српске почела са затварањем алтернативних смјештаја.

Бјелица је новинарима, након посјете предсједнице Републике Српске Жељке Цвијановић општини Соколац, рекао да ће кроз регионални пројекат, који је подржала Влада Српске, бити обезбијеђено још 64 стамбене јединице чија је вриједност већа од 3,5 милиона КМ.

Он је нагласио да је данас кључеве нових станова добило 17 породица, те да су преостале још 64 породице из борачких и социјалних категорија за које ће до краја ове грађевинске сезоне бити обезбијеђене стамбене јединице.

Бјелица је напоменуо да је ријеч о регионалном пројекту који се спроводи у Србији, БиХ, Црној Гори и Хрватској за рјешавање стамбеног питања расељеног и избјеглог становништва.

Он је истакао да су у сарадњи са Владом Републике Српске покренули и пројекте из области пољопривреде, инфраструктуре, културе, спорта.

Начелник општине Соколац захвалио је Влади и предсједнику Српске за подршку у свим пројектима на подручју ове локалне заједнице, те као примјер сарадње навео да је у прошкој години запослено 400 људи.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име