Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је да Влада Српске уважава једнако све локалне заједнице, те да су спекулације да води селективну политику.

– Ево, и ова посјета Рогатици, па Сокоцу може да побије те лажне тврдње. Морам рећи да много тога зависи и од капацитета и иницијатива из општина. Постоје и успаване локалне структуре, али и и веома ангажоване – навела је Цвијановићева.

Она је данас на Сокоцу изјавила да је веома задовољна посјетом овој локалној заједници, а да је посебно радује чињеница да се данас 17 породица из борачких категорија уселило у нове станове, што је резултат напора Владе Српске и општинског руководства.

– Та иницијатива је покренута још 2010. године, биле су укључене и институције БиХ, а када је то застало, ми смо као власт у Републици Српској одлучили да помогнемо да се ови људи коначно уселе у своје домове и да финализујемо и питање колективног смјештаја – рекла је Цвијановићева.

Она је нагласила да је Влада Републике Српске у општину Соколац уложила више од 40 милиона КМ, те да је прошле године у ову локалну заједницу пласирано 820.000 КМ за различите пројекте, што ће бити настављено и ове године.

– Кључ свега јеста сарадња републичке и локалне власти и без тога нема брзог одлучивања, квалитетних пројеката, нема добробити за наше грађане – напоменула је Цвијановићева.

Цвијановићева је истакла да и на Сокоцу и у Рогатици има много добрих развојних идеја које треба подржати, посебно када је ријеч о запошљавању.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име