Приредба поводом 8. марта – Међународног дана жена, одржана је вечерас на Сокоцу у организацији малишана и њихових васпитачица из Установе за предшколско васпитање и образовање.

Пред пуном салом Духовног центра „Романијска Лазарица“, дјеца су пријатно изненадила своје маме и баке пригодним програмом. Кроз низ рецитација, скечева и плесних кореографија малишани су пожељели присутним дамама срећан 8.март.

Према ријечима директорице обданишта Биљане Косорић дјеца су са пуно љубави и радости спремала ову приредбу.

„Овај празник је изврсна прилика да наши малишани покажу колико знају и колико им значи 8. март и ова приредба јер су је припремили у част свих мајки, бака и других важних особа у њиховом одрастању“, рекла је Косорићева.

Присутнима се обратио начелник општине Соколац, Милован Бјелица, који је честитао предстојећи празник и истакао је значај жена за цјелокупно друштво.

„Ми смо у овој школској години уписали један разред првачића више него што је то био случај у претходној. Такође, у нашој општини се у 2018. години родило 28 дјеце више него 2017. године. Све ово је показатељ да општина Соколац има будућност и сваки дан се тражи мјесто више у вртићу, што нас чини изузетно радосним и поносним“, рекао је Бјелица.

Обданиште у Сокоцу тренутно похађа око 130 дјеце подијељених у 5 група. Од 1. марта са радом је кренуо предшколски програм, који представља припремни облик рада са дјецом пред полазак у школу, у који је уписано 50 малишана.