Драги наши читаоци,

Поново се дружимо у првом издању у 2019. години. Након празника и нерадних дана, одавно смо се вратили свакодневним обавезама. Иако смо о свим дешавањима у протеклој години благовремено извјештавали, остало је да вас, након завршетка године и коначног збира, информишемо са још неколико података. У протеклој 2018. години у основну школу у Сокоцу уписано је једно одјељење првачића више у односу на претходну и та вијест неизмјерно је обрадовала све нас који живимо и радимо у Сокоцу и за Соколац.

Информацијe да је током 2018. године наша општина богатија за 113 рођених беба и да је склопљено 58 бракова добар су залог за будућност.

Да би наши најмлађи суграђани одрастали у љепшем окружењу, пуном разноврсних садржаја који живот чине богатијим, отворена је дјечија играоница „Звончица“ у Улици Данила Ђокића. Сестре Снежана и Слађана, једна васпитачица а друга млада мајка троје дјеце, са пуно знања и љубави, по савременим стандардима, опремиле су простор. Предиван амбијент на који се наслања пријатно уређен кутак за одрасле, на понос је нашој малој средини, а не би га се постидјели ни много вeћи градови у којима малишани имају другачије прохтјеве и жеље.

„Ако сијаш сјајно је, ако мрачиш мрачно је“, ријечи су које су остале и истом јачином одзвањају и годину дана након смрти великог глумца и човјека Небојше Глоговца. Поводом дивног, хуманог геста коме смо недавно свједочили, сјетих се ових ријечи. Можда је и он резултат одраза живота једне заједнице, у којој се лијепе ствари дешавају и онда када се не надамо.

Војкан Крстић, власник фирме „Елита градња“ из Београда и начелник Спасилачке службе Србије, недавно је боравио на Јахорини и са својим тимом пружао помоћ Горској служби спашавања на олимпијској љепотици. У проласку кроз Соколац, човјеку који зна да чита знакове поред пута, пажњу су привукли објекти Прихватног центра у Подроманији. Пријатељ му је испричао да ту бораве људи чије животне приче прате тешке судбине, попут оне о дједу Ђорђану Богдановићу, који је некада помагао народу и увесељавао га свирајући виолину, а данас под теретом старости тавори у самоћи. Купио је Војкан намирнице, нешто новца ставио у коверте и посјетио становнике Прихватног центра. Посебно је обрадовао баш дједа Ђорђана и обећао да ће му сљедећи пут када буде долазио донијети виолину. Прије закључења овог листа своје обећање је испунио и дрхтаве старачке руке пригрлиле су новог животног сапутника.

Мудри старина Милош Паунић, којег смо угостили у „Соколачким новинама“ (240. брoj), на пут без повратка отишао је почетком ове године. Његове ријечи: „Соколац је дивно мјесто, дивних људи, само што смо негдје успут заборавили да их препознајемо.“, које нам је као опомену у аманет оставио, радо цитирам са жељом да их озбиљно схватимо и да га се још дуго сјећамо.

Увјерена да ћемо све дивне људе препознати, наставићемо да заједно са вама, драгим и добронамјерним, обасјавамо пишући „Соколачке новине“. До новог сусрета у сљедећем издању у име свих нас који их стварамо,

срдачно вас поздрављам.

Из штампе је изашао 243. број Соколачких новина, у којима вас очекује прегршт информација.

Издвајамо:

-ПРЕДСЈЕДНИЦА РС ЖЕЉКА ЦВИЈАНОВИЋ У ПОСЈЕТИ ОПШТИНИ СОКОЛАЦ Кључ успјеха је сарадња локалне и републичке власти

-ОДРЖАН ЕYОФ – ЕВРОПСКИ ОМЛАДИНСКИ ОЛИМПИЈСКИ ФЕСТИВАЛ

-СЈЕДНИЦА ПРЕДСЈЕДНИШТВА БОРАЧКЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ ОПШТИНЕ СОКОЛАЦ: Обиљежен 14. фебруар – Дан бораца Републике Српске

-УЖ „МОСТ“ НАСТАВЉА САРАДЊУ СА ОПШТИНОМ СОКОЛАЦ
Живот без насиља је основно људско право сваког човјека

-У рубрици РАЗГОВОР С ПОВОДОМ УГОСТИЛИ СМО НАЧЕЛНИКА ОПШТИНЕ МИЛОВАНА БЈЕЛИЦУ – Осврт на 2018. годину и планови за 2019.

ИНТЕРВЈУ

– Интервју са Дејаном ТОМИЋEM ДИРЕКТОРОМ ЈКП “СОКОЛАЦ” – Императив предузећа је побољшање услуга

ЛИЦА РОМАНИЈЕ

Миланко Боровчанин Ромсок – ПЈЕСНИК ОШТРОГ ПОГЛЕДА, ТОПЛОГ СРЦА, МЕКОГ ПЕРА

ПРИВРЕДА

ПРЕДНАЦРТ ПРАВИЛНИКА О УСЛОВИМА И НАЧИНУ ОСТВАРИВАЊА НОВЧАНИХ ПОДСТИЦАЈА ЗА РАЗВОЈ ПОЉОПРИВРЕДЕ И СЕЛА ЗА 2019. ГОДИНУ – Пријава доприноса услов за добијање подстицаја

ДРУШТВО

СРЕДЊОШКОЛСКИ ЦЕНТАР „ВАСИЛИЈЕ ОСТРОШКИ“ СОКОЛАЦ – Након санације топловодне мреже, прироритет покретање новог смјера

-ПРОГРАМ „БЕСПЛАТНО СКИЈАЊЕ НА ЈАХОРИНИ“ – Рекордних 2000 посјета у досадашњем дијелу сезоне

КУЛТУРА

ОБИЉЕЖЕН ДАН ОШ „СОКОЛАЦ“ И КРСНА СЛАВА – САВИНДАН

-24. САБОР ГУСЛАРА „РОМАНИЈО, ГОРО ОД ЈУНАКА“ Побједнички пехар у рукама Драга Пелемиша

СПОРТ

На спортским страницама вам доносимо резултате соколачких атлетичара, кошаркаша, стријелаца, као и причу о подсјећању на ДВАДЕСЕТ ГОДИНА ОД ОСВАЈАЊА ЈУНИОРСКЕ ТИТУЛЕ ПРВАКА РС – Јуниорски прваци у кошарци, сениорски прваци у пријатељству.

-НОВА РУБРИКА 56. МЕЂУОПШТИНСКЕ ОМЛАДИНСКЕ СПОРТСКЕ ИГРЕ “СОКОЛАЦ 2019”

И у овом броју припремили смо Књижевни кутак, Из школских клупа, Здравље и ми, Кулинарске мајсторије, Разоноду….

Соколачке новине број 243. можете купити у свим продајним објектима штампе у граду по цијени од 2 КМ.

 

Рођена 13.јула 1970. године у Београду. По занимању дипл.економиста. Након првог запослења у „Радио Романији“ 1997. год. на мјесту спикер-водитељ програма, искуство стицала на разним пословима у више медијских кућа. Преко „Радија Источно Сарајево“, ТВ БН, ТВ Пинк БХ, Радија „Соколац“ и „Инфо центра“, на позицијама од меркетинг менаџера до директора.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име