Фото: Соколац-срце Романије

Из буџета општине Соколац за 13 невладиних и непрофитних организација и удружења грађана биће издвојено 46.600 КМ намијењених за финансирање или суфинансирање пројеката према првом јавном позиву.

Самостални стручни сарадник за мјесне заједнице и невладине организације у општини Соколац Срђана Косорић рекла је Срни да је комисија за расподјелу средстава на основу Правилника утврдила бодовну листу према условима траженим јавним позивом расписаним 1. фебруара.

Она је навела да је услове за додјелу средстава из буџета испунило девет спортских клубова, двије организације из области културе, једно удружење борачких категорија и једна установа из области васпитавања најмлађих.

“Одбојкашки клуб Гласинац добиће 6.500 КМ, Кошаркашки клуб Соколац 5.500 КМ, Атлетски клуб Гласинац, Дјечији кутак и Удружење грађана Ветерани одбрамбено-отаџбинско рата Соколацпо 5.000 КМ, те Омладински фудбалски клубГласинац 2011` 4.750 КМ”, рекла је Косорићева.

Она је додала да је Боксерски клуб “Гласинац” добио 3.000 КМ, Стрељачки клуб “Гласинац” 2.500 КМ, Џудо клуб “Олимпик” 2.000 КМ, Удружење ликовних умјетника “Петорица из Сокоца” и Удружење спортских риболоваца “Биоштица” по 2.000 КМ, те Планинарско друштво “Гласинац” и Гусларско друштво „Романија“ по 1.500 КМ.

Косорићева је додала да само једна организација, од пријављених на овај јавни позив, није испунила услове за додјелу средстава из буџета општине Соколац.

Према њеним ријечима, потписивање уговора представника локалне управе и организација невладиног сектора којима су одобрена средства планирано је наредне седмице, након истека жалбеног рока на ову одлуку.

Косорићева је додала да је за расподјелу средстава невладиним, непрофитним организацијама и удружењима грађана у буџету педвиђено укупно 76.600 КМ и да ће преостали дио бити распоређен у сарадњи са међународним организацијама у другом јавном позиву.