Културно-умјетничко друштво /КУД/ „Романијска луча“ са Сокоца организоваће у суботу, 9. марта, годишњи концерт поводом своје крсне славе – Светог Симеона Мироточивог.

Умјетнички руководилац овог друштва Душан Врбарац рекао је Срни да ће на концерту наступити гости – чланови Друштва народне традиције „Шамот“ из Аранђеловца, који ће се представити са двије кореографије.

Према његовим ријечима, „Шамот“ је братимљено друштво са соколачким КУД-ом, већ 19 година долазе пријатељима на Романију и његују успјешну сарадњу.

Врбарац је најавио да ће се „Романијска луча“ на овој манифестацији представити публици са три кореографије првог фолклорног ансамбла, са по једном другог и дјечијег ансамбла, оркестар ће имати три шпице, вокалне нумере и једног гуслара.

Концерт ће бити одржан у Спортској дворани на Сокоцу са почетком у 19.00 часова.

Културно-умјетничко друштво на Сокоцу постоји од 1974. године, а његов рад прекинут ратним дешавањима, обновљен је 1998. године под називом „Романијска луча“.

Добитник је више награда и признања са гостовања у иностранству /Италији, Холандији, Грчкој, Пољској и Бугарској/ и на манифестацијама „Шумадисјки опанак“ у Аранђеловцу и „Златни опанак“ у Ваљеву.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име