Удружење грађана “Аурора” и Удружење за помоћ лицима са посебним потребама “Подршка” отворили су, поводом Међународног дана жена – 8. марта, изложбу ручне радиности у Народној библиотеци на Сокоцу.

Предсједник Секције за друштвену активност жена при Удружењу “Аурора” Љиљана Гајевић рекла је новинарима да на овај начин желе да афирмишу женско стваралаштво и традицију свог краја у изради предмета потребних кући, породици и заједници.

– Наредних неколико дана биће изложени хеклани, везени и плетени ручни радови. Ту су и они рађени техником декупаж и окамењене чипке – навела је Гајевићева и додала да су жене са Романије увијек биле вриједне и да су то показале у свим приликама.

Она је нагласила да се, осим израде рукотворина, Секција бави и хуманитарним радом.

Гајевићева је најавила да ће чланови “Ауроре” посјетити гроб оснивача овог удружења Јелене Дундић и да ће у наредних неколико дана на подручју Сокоца посјетили мајке бораца погинулих у минулом рату и уручити им прикладне осмомартовске поклоне.

Секција за друштвену активност жена Удружења грађана “Аурора” има 50 чланова и финансира се, углавном, од чланарина.

Члан Удружења “Подршка” Свјетлана Боровчанин рекла је да су чланови овог удружења данас изложили украсне предмете у декупаж техници, накит, те осликаване и украсне предмета.

– Учествовањем на неким од пројеката код међународних организација и од продаје ових украсних предмета, које раде наши чланови, ми помажемо дјецу и омладину са посебним потребама у њиховим активностима – навела је Боровчанинова.

Она је додала да ће за неколико дана дијете из Удружења “Подршка” учестовати на олимпијским играма лица са посебним потребама у Абу Дабију, гдје ће провести осам дана.

Удружење за помоћ лицима са посебним потребама “Подршка” основано је 2008. године и ради на социјализацији дјеце и омладине са посебним потребама.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име