Јуче је у Сокоцу одигран Рукометни турнир у оквиру Херцеговачко-романијске лиге за дјечаке узраста 2004. годишта и млађе. Учешће су узеле екипе Леотара, Херцеговине, Вишеграда и домаћа екипа Гласинца.

Млади рукометаши Соколачког Гласинца славили су у оба одиграна сусрета. У првој утакмици дјечаци 2004. и 2005. годиште савладали су вршњаке из Вишеграда резултатом 23:22, док су у другом сусрету били бољи од екипе Леотара, остваривши дупло више бодова од противника, 16:8.

Тренер РК “Леотар”, Ћорић Игор истакао је да је њихов клуб велику пажњу посветио раду са најмлађима.

– РК “Леотар” игра Премијер лигу. Од прошле године формирана је Школа рукомета у Требињу, што је показатељ да се велика пажња посвећује управо младим нараштајима. Овакви турнири су значајни за њих, јер су у добу када се најбоље развијају спортске вјештине. Данас смо имали половичан учинак, побједу и пораз, што није лош резултат, казао је Ћорић.

Тренер у РК Гласинац, Јован Боровчанин, рекао је како је ово прва утакмица након седам мјесеци, а дјечаци су приказали одличну игру.

– Формирана је нова лига, што је велики напредак. Овакви турнири су јако важни за играче млађег узраста и треба да их је што више. Остварили смо двије побједе против Вишеграда и Леотра, а за петнаестак дана играмо нови турнир у Требињу. Момци су показали велики квалитет и надам се да ће се и ове године наћи у борби за завршни турнир Републике Српске, истакао је Боровчанин.

Резултати:

Дјечаци годишта 2004. и 2005.:

Леотар – Херцеговина 19:7
Гласинац – Вишеград 23:22
Гласинац – Леотар 16:8
Вишеград – Херцеговина 26:8

Дјечаци годишта 2006. и 2007.:

Вишеград –Херцеговина 6: 7
Вишеград- Леотар 7:14
Леотар – Херцеговина 14:8

Рођена 3. јула 1988. године у Сарајеву. Основну и средњу школу завршила у Сокоцу. Године 2015. дипломирала на Филозофском факултету на Палама, одсјек Журналистика, те стекла звање дипломирани новинар. Од 2016. године запослена као новинар у "Инфо центру" Соколац.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име