Фото: Јелена Станишић

Данас 22.марта, када се обиљежава Свјетски дан вода, фабрика воде „Витинка“ из Козлука преко Центра за социјални рад општине Соколац, донирала је помоћ за дванаест вишечланих и социјално угрожених породица. Вриједност пакета је око 160 конвертибилних марака по породици, а састоји се од прехрамбених производа и средстава за личну хигијену.

Фото: Јелена Станишић

Помоћ су уручили радници породично правне заштите Центра за социјални рад општине Соколац и представник компаније „Витинка“ Милан Ђукић.

У изјави за „Инфо Центар“ Ђукић је рекао:

– Ми смо данас на подручју Сокоца подијелили социјалу помоћ најугроженијим породицама. Наша компанија има традицију да дијели поклон пакете најугроженијим категоријама становништва. Пакети садрже основне прехрамбене намирнице и средства за личну хигијену, вриједности око 160 КМ. Оваква врста помоћи ће поред Сокоца бити подјељена и у општинама Вишеград, Рудо и Чајниче. Желимо да помогнемо људима и надамо се да ћемо им бар мало олакшати живот у ионако тешким условима. Захваљујем се Центру за социјални рад Соколац на веома коректној и доброј сарадњи и ове, као и протеклих година.- нагласио је Ђукић.

Фото: Јелена Станишић

Ово није први хумани гест предузећа из Козлука да обезбјеђује помоћ за угрожене категорије становништва са подручја општине Соколац.

Сњежана Башевић, директорица Центра за социјални рад Соколац, рекла је да тренутно на евиденцији за додијелу хуманитарне помоћи налази се дванаест вишечланих и најугроженијих породица, и додала.

– Имамо веома добру сарадњу са представницима компаније „Витинка“ који ће и данас као и неколико година раније што су чинили, подијелити поклон пакете најугроженијим породицама, и захваљујем се компанији „Витинка“ на досадашњој сарадњи у нади да ће она потрајати и наредних година на обострано задовољство свих нас.– навела је Башевић.

Фото: Јелена Станишић

Самохрана мајка четворо дјеце Мирјана Милидраг, данас је примила поклон пакет и ријечи хвале упутила представницима компаније „Витинка“ и радницима Центра за социјални рад у Сокоцу.

– Желим да се захвалим свима, и „Витинци“ и радницима Центра који воде рачуна о нама. Није ово први пут да „Витинка“ донира вриједне пакете мени и мојој дјеци, који су нам увијек од велике помоћи. Велико хвала свима, рекла је Милидраг.

До раста броја корисника помоћи долази због тешких социјалних проблема- као што су незапосленост, сиромаштво, учешће старих и старење становништва, појава нових и продубљивање постојећих патологија и девијација.

Прича о компанији „Витинка“ је прича о вјери, о успјеху, о љубави према природи и води, а вода увијек нађе свој пут, ношена не задрживом снагом.