Фото: СРНА

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић изјавио је данас да је традиција „Јахоринског пословног форума“ веома важна, јер окупља еминентне стручњаке из цијелог региона.

Он је навео да град помаже све активности које воде универзитети, као што је и ова конференција, те да му је драго што се са Економским факултетом Пале појављују и други економски факултети из региона.

Вуковић каже да ће, према њиховим информацијама, бити публиковани важни радови са научне конференције, а сам назив пословног форума је веома интересантан јер се тиче тржишта, морала и економских политика у свјетлу европских интеграција.

„Надам се да ће оно што ћемо чути од еминентних стручњака бити употријебљено и у пракси, с обзиром на то да је економија веома важна за развој Републике Српске“, рекао је Вуковић на конференцији за новинаре на Јахорини.

Према његовим ријечима, за град Источно Сарајево једна од најважнијих установа је Универзитет који у свом саставу има осам факултета, а Економски заузима важно мјесто.

Продекан Економског факултета Универзитета Црне Горе Бобан Меловић истакао је да је овај факултет традиционално партнер у организовању „Јахоринског пословног форума“ и да му је драго што учествују у дискусијама и бројним панелима у оквиру овог скупа.

„Као најстарији факултет у Црној Гори, који сљедеће године слави 60 година од оснивања, настојимо да будемо партнери на неколико конференција у окружењу. Овај форум је један од највреднијих и њему поклањамо посебну пажњу“, рекао је Меловић.

Он је додао да се сви суочавају са сличним проблемима, тако да овакав скуп дође као одличан начин да учесници размијене мишљења како би дошли до најбољих рјешења за изазове са којима се суочавају.

У хотелу „Термаг“ на Јахорини данас је отворена научна конференција „Јахорински пословни форум 2019“ на којој учествују еминентни професори из региона, као и представници пословне заједнице, банака и других финансијских институција, те власти одговорних за економски развој и локалних заједница.