Тродневни Конгрес 34. огранка Америчког колеџа кардиолога за Србију и Републику Српску данас ће бити отворен на Јахорини, а предавачи и модератори биће најистакнутији специјалисти из ове области из Србије и Српске.

Четврти Конгрес отвориће министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић, најављено је из Министарства.

Тема Конгреса је „Практични аспекти и компаративна анализа АЦЦ/АХА И ЕСЦ препорука у Србији и Републици Српској 2019 /ПРАЦСИС 2019/“, саопштено је из Медицинског факултета Универзитета у Бањалуци.

Организатори Конгреса су Огранак Америчког колеџа кардиолога за Србију и Републику Српску у сарадњи са удружењима кардиолога Србије и Републике Српске, Америчким колеџом кардиолога, Одбором САНУ за кардиоваскуларну патологију, Одбором АНУРС за кардиоваскуларне болести.

При организацији су помогли и Медицински факултет Универзитета у Београду, Медицински факултет Универзитета у Бањалуци и Академија медицинских наука Српског лекарског друштва.

У саопштењу подсјећају да је 34. Огранак Америчког колеџа кардиолога за Србију и Републику Српску основан почетком 2015. године, а промовисан 15. марта 2015. године у Сан Дијегу на 64. конгресу Америчког колеџа кардиолога.

Овај огранак формиран је са циљем унапређења сарадње и повезивања Америчког колеџа кардиолога са Удружењем кардиолога Србије и Удружењем кардиолога Републике Српске.