Фото: Поглед

Халид Бешлић у својој имовинској карти има неколико станова, имање у близини Сарајева, бензинску пумпу и мотел.

Халид је, међутим, одлучио да ове објекте издаје, а како наводи пријатељи су га наговорили да уђе у бизнис, да би себи на овај начин обезбедио лагодан живот, али и пензију.

– Сад издајем све и живим од кирије, тако је најбоље. Дођем само понекад и обиђем објекте да видим је ли све у реду, и то је све. Ма битно је да кирија иде – објашњава Бешлић кроз смех за “24сата.хр”.

Да би инвестирао морао је да подигне кредит.

– Ех, да нема тог кредита било би много лакше, али добро, завршиће се. Није могло у том часу другачије, морао сам да дигнем кредит како бих се покрио. А у инвестиције сам ишао јер је овај наш посао несигуран, не можеш увек да се уздаш у то. У бизнис сам ушао како бих имао мирну старост, тј. да себи осигурам пензију – искрен је певач.

Иако је на почетку каријере тешко живео, музика и популарност обезбедили су му велике приходе. Пре рата у Сарајеву је купио стан за себе и родитеље, као и радњу за хемијско чишћење која је касније опљачкана.

– Престао је рат и ја сам опет био без пара – каже Бешлић који је продао радњу з хемијско чишћење, или барем оно што је од ње остало, па купио мало већи простор, а затим опет инвестирао, па купио још већи.

– Тако сам продавао и повећавао имовину док нисам дошао до већег износа – каже Халид.

Имао је велики капитал на рачуну кад је приметио бензинску пумпу и поред ње мотел уз главни пут за Тузлу.

– Дуго сам гледао тај комплекс и тек кад је дошло до поделе власништва, успео сам то да купим јер је нови власник повољно продавао. Но свеједно сам морао дигнути кредит – препричао је Халид, који је на преуређење овог комплекса дао око 150.000 евра.