Десимир Кљечанин (60) у четвртак увече у налету љубоморе убио је дугогодишњу љубавницу Милицу Кљечанин (49) у селу Очауш код Теслића, а потом се убио пуцајући себи у главу.

Како Српскаинфо сазнаје, Десимир је тај дан више пута тражио Милицу, али нико од мјештана овог села није сумњао да планира да је убије.

Према причама мјештана, Десимир и Милица су годинама били љубавници и то су сви знали у овом селу. У Полицијској управи Добој рекли су, наводећи иницајале, да је јуче око 7.40 часова у дворишту породичне куће у Очаушу пронађено беживотно тијело Милице Кљечанин.

– Након што им је то пријављено, полиција је из Теслића изашла на лице мјеста и пронашла тијело женске особе са видним повредама у предјелу груди, које су највјероватније нанесене ватреним оружјем. Такође, у близини тијела пронађене су и чахуре – рекла је портпарол ПУ Добој Драгана Керкез.

Она је појаснила да је на удаљености од 250 метара нађено и тијело од Десимира са повредама главе, поред кога је пронађено и оружје.

Извор близак истрази појаснио је да је највјероватније мотив убиства то што је Милица планирала отпутовати да ради у иностранство.

– Наводно је причала да ће отићи код сестре у иностранство да ради и живи. Вјероватно то Десимир није могао да поднесе, па се одлучио да убије и њу и себе – каже извор из истраге за Српскаинфо.

Мјештани Очауша јуче су у шоку препричавали шта се десило, сви истичу да мотив овог незапамћеног злочина може само бити љубомора.

– Милица је била удата и има два сина, а Десимир је такође био ожењен и имао троје дјеце. Обоје су имали и унучади, а били су љубавници сигурно дуже од 20 година. Сви у селу су то знали, па нико није посебно обраћао пажњу на то – испричао је један мјештанин.

Он је додао да је у четвртак по дану Десимир долазио у један кафић и распитивао се да ли је неко видио Милицу.

– Био је мало узнемирен, али нико није пуно на то обраћао пажњу. Неко му је рекао да ју је видио на аутобуском стајалишту и да је чекала аутобус за Теслић. Након тога он је отишао из кафића. Касније сам чуо да је својим комбијем отишао тражити Милицу – појаснио је наш саговорник.

Он је додао да је чуо да је он затим комбијем на једном мосту пресјекао пут аутобусу и да је ту малтретирао возача.

– Возач тог аутобуса је рекао да је он њему нешто добацивао и да је затим ушао у аутобус и прегледао све путнике, па тек кад је видио да Милица није у аутобусу, изашао је и отишао – рекао је поменути мјештанин.

Он је додао да су увече сједили код поменутог кафића, а да је у њиховом друштву био и Миличин син.

– Око 19.30 часова чуо се рафал, касније још један пуцањ. Мислили смо да неко онако пуца из пушке. Тек у петак ујутру сам чуо да су пронашли Милицу убијену, а пошто су сви знали да су они били у везу полиција је одмах кренула да трага за Десимиром – каже саговорник Српскаинфо.

Истиче, да на око 150 метара од Миличине куће да су примјетили његов комби.

– Он је комбијем скренуо са пута, те је отишао на своју ливаду и ту се убио пуцајуће из пушке у главу. Нико није очекивао да се ово може десити, једини мотив за овако нешто је љубомора, јер је она причала да ће отићи у иностранство – појаснио је поменути мјештанин.

Љубав јача од памети

Један од мјештана Очауша испричао је да годинама познавао и Милицу и Десимира и да га је ово веома погодило.

– Десимир ми је рођак и он је био добар човјек. Миран, никада није правио проблеме. Не знам зашто ово уради. Ово се деси када љубав и љубомора буду јачи од памети. Шта год да се дешавало између њих, није смио ово урадити. Уништио је живот и своје и њене породице – истакао је један од мјештана.