Борац је голом Саше Кајкута дошао до три бода против Козаре и повећао је предност у однос на Слогу на 9 бодова, док је Подриње посљедњи члан Лиге за шампиона Републике Српске.

Борац је имао велику теренску иницијативу против Козаре и пријетио је највише из прекида. Након покушаја Кајкута из слободног ударца, запријетио је и Бајић након корнера у 16.минути.

Зиљкић је у 31.минути сјајно прошао али је послао лопту преко гола. Иницијативу домаћих се исплатила у 35. минути. Након убацивања највиши у скоку је био Немања Јаничић, који је вратио лопту до Саше Кајкута који је затресао мрежу гостију.

У другом дијелу Борац је пропустио неколико шанси преко Зиљкића и Јаничића и умало да их стигне казна у 79.минути. Дејан Глишић је упослио Бунића који је погодио стативу. Зиљкић се реванширао на другој страни када је у 86.минути погодио стативу.

Рудар Приједор је против Слоге повео у 39.минути. Мркић је одлично убацио а Рамић је захватио лопту и погодио стативу. Смушеност одбране гостију искористио је Давидовић који је послао лопту у мрежу. На 2:0 је повисио Пекија, док је коначан резултат поставио Јоцо Стокић.

У утакмици која је одлучивала о посљедњем учеснику Лиге за шампиона Подриње је након бројних преокрета и голеаде славило против Дрине 4:2.

Сјајну серију резултата наставио је Жељезничар Спорт тим који је на свом терену декласирао Славију са 4:0, а гости су дуго играли са фудбалером мање јер је код пенала искључен Бојанић. Стријелци за Бањалучане били су Јовандић , Марковић (са пенала) , Кузмановић и Билал.

Тако су пласман у Лигу за шампиона обезбиједили Борац, Слога Рудар Приједор, Жељезничар , Козара и ПОдриње. Преостали тимови ће у борбу за опстанак.

Резултати 22. коло:

Борац – Козара 1:0

Алфа Модрича – Слобода МГ 2:1

Подриње – Дрина 4:2

Рудар – Слога 2:1

Текстилац – Сутјеска 0:0

Жељезничар – Славија 4:0

Пласман: Борац 55, Слога ГЦ 46, Рудар 39, Жељезничар 33, Козара 29, Подриње 29, Текстилац 25, Модрича 24 , Славија 24, Дрина 22, Сутјеска 20, Слобода МГ 17.