Фото: Марко Мухаремовић

Футсалери Невесиња синоћ су, на Сокоцу, освојили Футсал куп Фудбалског савеза Републике Српске побиједивши у финалу екипу Клуба малог фудбала „Старчевица“ из Бања Луке резултатом 2:1.

Овом побједом клуб из Невесиња освојио је и дуплу круну у оквиру такмичења које организује Фудбалски савез Републике Српске јер су, осим купа, били најбољи у Првој футсал лиги РС и тиме обезбиједили пласман у Премијер лигу Босне и Херцеговине.

Осим поменутих екипа, на завршном турниру купа, учестовали су још КМФ „Шампион“ из Лакташа, којег је у полуфиналу савладала Старчевица са 5:1, и КМФ „Гласинац“ са Сокоца који је у другом полуфиналном мечу поражен од Невесиња са 8:4.

„Показали смо, још једном, да смо најбоља екипа у Републици Српској за шта је заслужан велики труд и залагање који ми улажемо у рад клуба. Честитао бих екипи Старчевице на одличној утакмици коју су одиграли у финалу и посебно се захвалио домаћину турнира, КМФ „Гласинац“ из Сокоца, на одличној организацији овог догађаја“, изјавио је тренер Невесиња, Александар Рашевић.

Капитен Старчевице, Владо Вукајловић, честитао је екипи Невесиња освајање купа и истакао да су они дошли у ослабљеном саставу на овај финални турнир.

Пехар побједнику уручио је потпредсједник Фудбалског савеза РС, Милорад Лале, и тиме је спуштена завјеса на још једну такмичарску сезону на футсал паркетима широм Републике Српске.