Директор Олимпијског центра “Јахорина” Дејан Љевнаић рекао је да ће љетну туристичку сезону на Јахорини обогатити новим садржајима као што је изградња алпин костера и кабинске жичаре – гондоле.

“Када се потпишу уговори, у наредним данима крећемо са припремом градилишта и почетком радова”, рекао је Љевнаић на конференцији за новинаре на Јахорини.

Он је истакао да је завршен пројекат најдужег алпин костера у Европи, који ће ићи од језера на врху до подножја планине, а чија ће дужина бити око два и по километра и представљаће највећу љетну атракцију.

“Полазна станица је у близини великог језера на врху планине које ћемо амбијентално уредити новим стазама за шетњу, клупама, љетниковцем. Радићемо расвјету за језеро и комплетну локацију Пољице, све с циљем да планина живи 365 дана и да постигне добре резултате и током љета”, истакао је Љевнаић.

Он је нагласио да је један од најозбиљнијих пројеката изградња гондоле дужине 1.100 метара која би се налазила на локацији Јавор или код старог војног лифта Партизан и на тој локацији изградиће се нове три скијашке стазе.

Он је објаснио да су пратили ситуацију када су на планини били најјачи вјетрови, те да су нашли трасу гдје нема удара вјетра на којој би могли изградити гондолу, а новим стазе би се смањиле гужве на Пољицама и Огорјелици.

“Гондола на Јахорини даће комфорнији превоз скијаша, у њу ће моћи да стане 10 особа, прилагођена је и особама с посебним потребама и тиме дајемо нову димензију Јахорини”, рекао је Љевнаић.

Према његовим ријечима, изградња нове трасе гондоле на планини помогла би у бржем вертикалном транспорту током зимског периода ка врху Јахорине.

Љевнаић наводи да су то за сада приоритети када су инвестиције у питању, да је пред њима доста посла до почетка љета, али да се радују новим подухватима јер ће на тај начин усрећити и обрадовати све љубитеље Јахорине и планинског туризма.

Он је додао да би отварање љетне сезоне требало почети крајем јуна или почетком јула.