Састојци за кору: 400 мл воде, 18 кашика меког брашна, 13 кашика кристал шећера, 3 кашике џема, пекмеза или мармеладе по избору, 100 г посног млевеног кекса, 4 кашике уља, 2 кашике какао праха, 2 кашичице соде бикарбоне.

Фил: 125 г маргарина, 100 г шећера у праху, 100 г чоколаде, 100 г млевених ораха, 200 г млевеног кекса, 200 мл сока од наранџе.

Глазура: 100 г чоколаде, 3 кашике уља.

Припрема: Укључити рерну да се загреје на 180 степени. У топлој води размутити 13 кашика шећера. Додати уље и џем па све измешати. Затим додати брашно, какао, соду бикарбону и кекс ( могу и ораси ) и све заједно измутити. У плех димензија 30 x 20 цм ставити папир за печење па сипати смесу. Пећи корицу 13 минута. Печену корицу охладити.

Пенасто умутити омекшали маргарин са шећером у праху па додати млевени кекс и миксером умутити. Маса ће бити густа и сувља, али не брините, додаје се сок. Затим додати рендану чоколаду и млевене орахе. Опет миксером малом брзином сјединити.

Затим полако сипати сок и мутити док се не добије маса која може да се намаже на кору. Нанети је на кору и поравнати. Отопити чоколаду са уљем за глазуру па прелити преко колача и тацну продрмати лево и десно да глазура лепо “легне”. Оставити да се чоколада стегне па се већ може послужити.

Уживајте!