Предсједник главног одбора СДС и кандидат за предсједника те странке Милан Миличевић поручио је данас да је Република Српска увелико подијељено друштво по свим основама, те да је потребно да се са тим престане.

– Подијелили смо се на исток и запад, избјеглице и домаће. Власт нас је подијелила на подобне и непожељне из опозиције, на патриоте и издајнике. Због свега, временом смо углавном подијељени на сиромашне и екстремно богате, а веома смо близу тога да се дијелимо на мањину која остаје и већину која одлази и то ће онда бити наш коначни крај – поручио је Миличевић, који обавља и функцију начелника општине Теслић.

Он је додао да подјеле које им се сада намећу, не смију бити пренесене на СДС, већ треба да остану у тој странци, да се окупљају и поштују.

Миличевић је поручио члановима СДС да не требају да се дијеле због различитог мишљења, али да требају водити рачуна да ли та мишљења наносе штету било коме.

– Ми у СДС својим аутентичним примјером треба да укажемо да смо бољи од ових који су данас на власти, али не само на начин да критикујемо, а поготово не јавно једни друге у СДС, већ да нудимо промјене и рјешења за бољу Српску. Треба да уочимо властите грешке и да се мијењамо, да саслушамо једни друге, уважавамо се међусобно, али и да поштујемо коначне страначке ставове, обједињујемо се око њих, а не да се препуцавамо и стварамо “струје”. То није добро ни за кога – поручио је Миличевић.

Он је нагласио да је СДС више него икад потребно јединство као у вријеме стварања Републике Српске када се народ окупио око идеје државотворности и одбране, те да различити ставови треба да буду предмет расправе, разговора и договора.

– А та енергија које очигледно има у СДС, треба бити усмјерена како би смо дошли до бољег рјешења, а не до раскола – истакао је Миличевић. Све ово, како је навео, треба да крене од самог врха странке, од првог човјека, па на ниже.

Он је истакао да није само СДС на прекретници, те да су Република Српска, али “и ми као друштво заузели потпуно погрешна морална и свака друга начела и морамо се мијењати.”

– Од криминалаца смо направили идоле, поштене сматрамо неспособним, а борце националним теретом. Већина нас има став да је све на продају, да се новцем или функцијом може купити све. Ми у СДС требамо показати да то може и мора боље и другачије. Има нас који смо се часно и поштено борили за Републику Српску од првог дана и борићемо се и даље колико год то буде било потребно. Нисмо сви на продају – поручио је Миличевић.