Фото: Игор Симовић

Четврти прољећни планинарски поход на Романију, на којем се очекује око 300 учесника из више планинарских друштава из Републике Српске, Федерације БиХ и Србије, биће одржан сутра.

Окупљање учесника заказано је за 8.00 часова код Спортске дворане на Сокоцу и у 9.00 часова код манастира Светог Георгија на Равној Романији, након чега се креће ка највишем врху Романије.

Учесници похода моћи ће да користе и планинарску трансверзалну картицу на којој ће моћи да упишу и овјере највиши врх Романије – “Велики Лупоглав”, који се налази на 1.652 метра надморске висине.

Картица ће послужити као доказ за добијање захвалнице друштва и поклон-сувенира са мотивима ове планине.

Домаћин похода је Планинарско друштво “Гласинац”, из којег су истакли да је за учеснике похода, осим успона на највиши врх Романије, планиран и излет стазом дугом 2.000 метара на видиковац “Црвене стијене”, који се налази на 1.423 метра надморске висине.

Чланови Горске службе спашавања сарајевске оштине Нови Град учествоваће у походу и пружати медицинску помоћ учесницима, уколико буде била потребна.

Организатори Четвртог прољећног похода на Романију су Планинарски савез Републике Српске и соколачко Планинарско друштво “Гласинац”.