Херпес на уснама је веома неугодна појава. Иако по апотекама можемо да купимо многе кремице које помажу при изљечењу херпеса, након њихове употребе на уснама остају бијели трагови, као мали ожиљци.

Јавља се као посљедица инфекције вирусом Херпес имплеx, а преноси се пољупцима, загрљајима као и употребом заједничког прибора за јело. Након што се заразимо овај вирус је стално присутан у тијелу, скривен у нерву близу уста и носа, а на површину избија након што нам падне имунитет.

Представљамо вам неколико приједлога како да се са херпесом изборите на потпуно природан начин, након којег вам неће остати ожиљци на уснама.

Направите густу смјесу од три крупнија зрна бијелог лука, ситно изрендана и 100 грама меда. Овом смјесом мажите инфициране дијелове.

Херпеса се можете ријешити и ако га будете мазали трипостотним хидрогеном или бундевиним уљем, које можете купити у свим продавницама здраве хране.

Још један природни лијек за херпес је хељдино брашно. Једноставно, једну кашику брашна прелијте са двије шоље кључале воде, мало прокувајте и добијену смјесу мажите преко болних дијелова.

Помјешајте кашику соли и кашику соде бикарбоне са мало воде да добијете густу смјесу коју ћете мазати неколико пута у току дана.

Као природни љекови против херпеса добро ће вам доћи и алое вера, нана и прополис.