Фото: Ведрана Реновица

Тродневни тренинг под називом „Управљање пројектним циклусом“ чији је циљ пружање представницима организација цивилног друштва додатна знања о управљању пројектним циклусом, данас је успјешно завршен.

За учеснике ово је била прилика да са квалитетно осмишљеним и написаним пројектним приједлозима могу аплицирати на Јавни позив који је објавила Општина Соколац и ReLOaD пројекат 13. маја 2019. године, а који ће бити отворен до 24. јуна 2019. године, (Текст јавног позива је доступан на wеб страници Општине Соколац www.opstinasokolac.net и на www.ba.undp.org.) али и на позиве других, домаћих и међународних донатора.

Путем практичних примјера, логичке матрице те студије случаја и процјене квалитета приједлога пројекта, тренинг је реализован као подршка процесу провођења Јавног позива за организације цивилног друштва/невладине организације за предају приједлога пројеката за финансирање.

За Предрага Добриловића испред Клуба малог фудбала, ово је била прилика да се понесу добра искуства како би се на што бољи начин у будућности могло управљати пројектима те унаприједити спортски садржај. Планинарско друштво „Гласинац“ Соколац чија је пориоритетна област заштита животне средине и одговоран однос према природи по други пут ће аплицирати на Јавни позив. Планинари су прошле године имали добро искуство и успјешно реализовали пројекат, који се односио на изградњу планинарског дома на Романији.

Регионални програм локалне демократије на Западном Балкану (ReLOaD) финансира Еуропска унија (ЕУ), а проводи Развојни програм Уједињених народа (UNDP).

Рођена 27. априла 1988. године у Сокоцу. Након основне школе и гимнaзије, на Факултету политичких наука у Бањалуци, завршила студије новинарства 2011. године. Магистар новинарства од 2015. године. Запослена у Инфо центру од 2012.године.