Чланови Атлетског клуба /АК/ “Гласинац” освојили су три медаље на појединачном првенству БиХ за дјечаке и дјевојчице до 15 година, одржаном у Сарајеву, што говори да рад са младима даје резултате, рекао је Срни тренер Неђо Ђуровић.

Члан АК “Гласинац” Лука Кезуновић освојио је јуче сребрну медаљу у трци на 1.500 метара, а његов клупски колега Марко Мемедовић сребро у бацању копља, док је Гордан Боровчанин освојио бронзану медаљу у бацању диска.

Запажене резултате имале су и дјевојчице из овог клуба Теодора Гладанац у бацању копља, Кристина Реновица у трци на 100 метара са препонама и Весна Фифић у трци на 600 метара.

Ђуровић је рекао да су на овом такмичењу ван конкуренције наступиле соколачке атлетичарке и репрезентативке БиХ Младена Петрушић и Сара Лучић које су скочиле увис по 170 центиметара.

Појединачно првенство БиХ за дјечаке и дјевојчице одржано је јуче на атлетском полигону Кошево у организацији Атлетског клуба “Нови Град” Сарајево.

Из АК “Гласинац” осам такмичара ће учествовати на Првенству БиХ за пионире до 13 година у недјељу, 26. маја, у Читлуку, а Младена Петрушић и Сара Лучић ће наредног викенда у Сремској Митровици наступити на Првенству Србије у вишебоју за све категорије.