Фото: Срна

Уколико ова сага око неформирања Савјета министра потраје, можда СДС отвори разговоре у некој другој форми. Мислим да не треба да будемо статисти, казао је за Н1 Мирко Шаровић, министар спољне трговине и економских односа.

– Ја имам позитиван став према актуелном сазиву Савјета министара. Мање више мислим да је био добар сазив, мислим да не би било уреду да о себи дајем оцјену, али свакако мислим да сам дао себе у овај рад и у редовном мандату и техничком мандату. Настојао сам да укупан рејтинг подигнем и радим добро. Логично је да мој насљедник ради то боље – казао је Шаровић за Н1.

Он је истакао да је и раније СДС рекао да не “бјежи од разговора” са СНСД када је посриједи формирање новог Савјета министара БиХ.

– Један разговор је био. Мени није познато да је СДС добио било какав позив од СНСД или њеног предсједника. Нешто раније је СДС рекао да не бјежи од разговора, тако је било и приликом првог позива. Сачекаћемо да видимо шта ће да донесу сљедећи дани и седмице, али се надам у блиској будућности формирања Савјета министара – сматра Шаровић.