Фото: Ведрана Реновица

Основна школа „Соколац“ данас је пригодним програмом обиљежила „Дан дјечијих постигнућа“ и још једну генерацију деветих разреда испратила у даље школовање.

Ученици су и ове године уз подршку својих наставника остварили запажене резултате на свим нивоима школских такмичења. Основно школовање завршило је 96 ученика, од који је њих 30 са одличним успјехом. Овог дана на посебном списку су се нашли добитници Вукове дипломе, међу којима је и ђак генерације.

Фото: Ведрана Реновица

Поред вуковаца: Христине Гладанац, Милице Елез и Јелене Тодоровић, за ученика генерације проглашена је вуковац Наташа Копривица, која је нослилац признања, труда и упорности за успјехом свих ових девет година основног образовања.

– Желим да се захвалим свим наставницима, нашим родитељима, који су били са нама на истом путу како би нас испратили корацима на стази да постанемо прави људи. Надамо се да смо испунили њихова очекивања и да смо постали зрелији, озбиљнији и паметнији. Највише од свега желим, да и ми у будућности васпитавамо неке нове генерације као што сте ви нас- рекла нам је наша Наташа Копривица.

Фото: Ведрана Реновица

Руководство и наставно особље школе, изразили су задовољство још једним успјешно обављеним послом у оквиру своје струке, која је резултирала генерацијом ученика који су спремни за пут са више обавеза и очекивања.

– Мени је заиста задовољство да честитам нашим ученицима на завршетку деветогодишњег школовања. Када дијете крене у први разред, из куће носи васпитање, а код нас стиче знање. Зато сам сигурна да ће већина постати порфесионалци у занимању које одаберу. Оно што је најважије је да останете и будете добри људи. То је нека титула која се никада не може одузети. То је ваше. Драга дјецо, чекају вас нови изазови, понекад ће бити трновит пут, али увијек будите спремни да се суочите и немојте посустајати. Било гдје да одете, не заборавите гдје сте стицали прва знања, ко су вам родитељи и гдје је ваш завичај, град и пријатељи – поручила је директорица школе Дивна Јанковић.

Фото: Ведрана Реновица

Ученица деветог један разреда Наташа Шука, добила је посебно признање, због марљивог рада и преданости обавезама према школи. Она је ученица која није направила нити један изостанак из школе.

Након обиљежавања Дана дјечијих постигнућа, ученици ће петог и шестог јуна полагати малу матуру, а затим ће осмог јуна у Свадбеном салону „ МИС“ бити организована прослава за будуће средњошколце.

Рођена 27. априла 1988. године у Сокоцу. Након основне школе и гимнaзије, на Факултету политичких наука у Бањалуци, завршила студије новинарства 2011. године. Магистар новинарства од 2015. године. Запослена у Инфо центру од 2012.године.