Фото: Маја Мирјанић

Другог дана 56. МОСИ „Соколац 2019“ медаље су освајане једино у атлетици. На програму је било петнаест финала. Највише медаља освојили су атлетичари Сокоца, чак 16. Са двије златне медаље истакла се Младена Петрушић у дисциплинама 100м препоне и у бацању кугле.

– Задовољна сам данашњим наступима и постигнутим резултатима. Организација самих Игара, као и услови за наступе свих спортиста су за сваку похвалу. Своје такмичење на 56. МОСИ настављам у дисциплинама троскок и штафети 4х100м у којима очекујем освајање нових одличја – истакла је Младена Петрушић.

Сокочани су освојили по шест златних и сребрених медаља и четири бронзане.

Од осталих такмичара запажен наступ имала је атлетичарка из Пљеваља, Дајана Петковић окитивши се са двије златне медаље у тркачким дисциплинама.

Фото: Маја Мирјанић

Трка на 400м је дисциплина у којој се иначе такмичим и циљ ми је био освајање златна медаље, што сам на крају и испунила. Наступ у трци на 100м био је мој први у каријери и изузетно сам задовољна побједом – изјавила је такмичарка из Пљеваља.

Осим атлетичара из Сокоца, успјешни су били атлетичари из Пљеваља и Бијелог Поља, који су овојили по пет медаља.

Програм у атлетском надметању наставља се данас у поподневним часовима када ће бити и завршено такмичење у овој спортској грани на овогодишњим МОСИ.