Сњежани Башевић са Сокоца потребно је још 30.000 КМ за трансплантацију бубрега у једном од дијализних центара западне Европе, посредством програма „Отворене мреже“ БиХ.

Башевићева има урођену обострану полицистозу бубрега, наслијеђену од мајке и већ двије и по године иде на дијализу у Дијализни центар и Касиндолу.

Она је рекла Срни да су јој, захваљујући средствима прикупљеним у ранијим хуманитарним акцијама, обављени оперативни захвати неопходни за трансплантацију бубрега.

-Урађена ми је операција на срцу, извађене штитна и параштитна жлијезда и обављено више стоматолошких захвата, за шта је утрошен дио прикупљеног новца – рекла је Башевићева.

Башевићева нема ближих сродника који би могли бити потенцијални донори, па је принуђена на кадаверичну трансплантацију преко „Отворене мреже“ БиХ.

Она је истакла да је у првом циклусу уплатила дио новца и да је на списку пацијената који чекају позив за трансплантацију преко „Отворене мреже“ БиХ.

Према њеним ријечима, у првој хуманитарној акцији прије двије године обезбијеђено је 60.000 КМ и сада јој за наставак лијечења недостаје 30.000 КМ.

Башевићева је замолила људе добре воље да јој помогну да прикупи тај дио новца позивом на „М:тел“ хуманитарни број 1416 до краја августа.

-Једним позивом дарује се 1 КМ да бих отишла на операцију која живот значи -рекла је Башевићева.

Новчана помоћ за лијечење Сњежане Башевић може се уплатити и на жиро рачун отворен у НЛБ банци на број 562–012-81117364-57.

Сњежана Башевић је хуманиста и оснивач соколачког Удружења за помоћ лицима са посебним потребама „Подршка“, које је више од 10 година окупљало готово 80 чланова из породица којима је стручна и материјална помоћ била неопходна.