Екипа Сокоца представљала је Сарајевско-романијску регију на републичком такмичењу у пружању прве помоћи, које је одржано у Добоју, 19. маја

У организацији Координационог одбора Црвеног крста Сарајевско-романијске регије, у Сокоцу је, 12. маја одржано 12. регионално такмичење у пружању прве помоћи, у коме је учествовало око 60 такмичара омладине и подмлатка Црвеног крста из општина Хан Пијесак, Соколац, Пале и Рогатица.

Соколац је имао најбоље такмичаре у обје конкуренције, па је екипа ове општине представљала Сарајевско-романијску регију на републичком такмичењу, које је одржано у Добоју, 19. маја. Чланови побједничких екипа са регионалног такмичења у Сокоцу су: Давор Ковачевић, Милица Шупић, Ана Боровчанин, Бојана Бајагић и Слађана Елез (омладина) и Ања Крсмановић, Ивана Зорановић, Јелена Аџић, Раде Марковић, Млађен Грујић и Драгица Грујић (подмладак).

– Најбоље је да своје знање у пружању прве помоћи показујете само на такмичењима, али ако вам то знање помогне да неком спасите живот, бићете на то веома поносни – рекла је Веселинка Тробок, стручни сарадник за подмладак и омладину Црвеног крста Републике Српске, обраћајући се учесницима регионалног такмичења у пружању прве помоћи.

Активисти Црвеног крста из Сокоца били су успјешни и на републичком такмичењу.

– Екипа нашег подмлатка још једном је показала висок ниво знања и спретности, што јој је, у јакој конкуренцији, донијело треће мјесто. Тако је направљен континуитет, када је ријеч о нашим младим активистима, који су до сада освајали више пехара, диплома и других признања. Са републичких такмичења, донијели су шест пехара – каже Милена Марић, секретар Општинске организације Црвеног крста Соколац.

Млади Сокочани ће, као представници Републике Српске, учествовати и на државном такмичењу које ће се одржати ускоро.

Јелена Станишић
Рођена 13.октобра 1976.године у Горажду. Дипломирани менаџер Јавне управе. Oд 2008.године радила у радио-станици „Радио Соколац“ и данас, у ЈП „Инфо Центар“ Соколац.