Дуг сан, правилна исхрана, одрицање од алкохола, спорт, као и стил одјевања, помажу руском предсједнику Владимиру Путину да увијек буде у форми, пише шпански лист „Ел мундо“, а преноси „РТ“.

Руски лидер Владимир Путин са својих 66. година не само „да не личи на деду“, него чак изгледа боље него прије десет година, оцјењује аутор чланка.

„Најактивнији предсједник кога је Кремљ икад имао“ је страствени љубитељ хокеја, носилац црног појаса, осми дан, у џудоу, заљубљеник у пливање и планинарење, пише шпански лист.

Прије неколико година, амерички медији су прозвали Путина „алфа мужјак“. Поред тога, према писању Викиликса, америчке дипломате су у препискама руског лидера називале ни мање ни више него — „Бетмен“.

Са друге стране, руски медији освјетљавају сваки поступак предсједника, који је типичан за „алфа мужјака“ — риболов у Туви, купање у леденој води, роњење у батискафу, јахање коња без кошуље и остало. Све те епизоде формирају о Путину слику као о човјеку који је увијек у форми.

Лист пише да је руски предсједник од дјетињства волио борилачке вјештине, а то га је заштитило од лошег друштва, пушења и конзумирања алкохола.

Бивша супруга Владимира Путина, Људмила, описивала га је као радохолика, али — Путин ипак не воли рано устајање.

Како се наводи, предсједник Русије одмах ујутру пошаље неколико неодложних порука, након чега одлази у теретану и на базене — у једном је температура +43 степена Целзијуса, а у другом +13.

Руски лидер воли да једе за доручак сир и кајгану, као и јаја препелице и сокове. Поред тога, воли пиринач и пшеницу.

Међутим, важну улогу у Путиновом имиџу игра и његов стил одјевања. Предсједник даје предност италијанским брендовима одјела.

Шпански лист закључује да је у овом моменту тајна вјечне младости руског предсједника у томе што он дуго спава, не конзумира алкохол, правилно се храни и с времена на вријеме „плива“ у леденој води.