Селектор кошаркашке репрезентације Србије Александар Ђорђевић био је задовољан приказном игром свог тима на старту Светског првенства у Кини. Србија је убедљиво победила Анголу са 105:59 у првом мечу на Мундобаскету.

„Озбиљна утакмица, озбиљан приступ и озбиљна припрема. Добро смо отворили меч, контролисали напад, одбрану, скок, налазили добре позиције за шут. Ово нам даје самопоуздање за наредне мечеве“, рекао је Ђорђевић на конференцији за медије после меча у Фошану.

Он је истакао да су његови изабраници добро почели шампионат, али да нема опуштања, јер следи меч против Филипина у понедељак од 13.30.

„Добар почетак, али тек је почетак. Дуг је пут. Знамо ста желимо, али морамо остати скромни и да спремимо се за следећи меч. Знамо колико су Филипинци страствени и поносни. Морамо сваком мечу максимално приступити. Све зависи од нас“, рекао је он.

Селектор је казао да је Немања Бјелица недостајао тиму.

„Бјелица имао јак тренинг данас, боље је. Идемо из дана у дан, видећемо како ће реаговати. Недостаје нам, као и сваки играч“, закључио је Ђорђевић.