Након састанка са предсједником Владе Републике Српске Радованом Вишковићем, начелник општине Трново Драгомир Гаговић је рекао да је премијера упознао о проблемима ове локалне заједнице, посебно о одласку становништва, у рату уништеној инфраструктури, привредним капацитетима и стамбеном фонду, те напорима локалне заједнице да се крене напријед.

„Мислим да смо на путу да многе ствари поправимо и да је много боље стање него што је било“, рекао је Гаговић.

Он је нагласио да се рађање дјетета на подручју ове општине стимулише са 1.000 КМ, склапање брака са 500 КМ, колико се издваја и за свако дијете уписано у први разред основне школе.

„Данас смо, на срећу, имали 10 првачића, за разлику од прошле године када су била само два уписана у први разред“, навео је Гаговић и истакао да су у Трново доселиле двије породице из Србије, од којих једна са петоро дјеце.

Нагласивши посебно добру сарадњу са Владом Српске, начелник Трнова рекао је да је премијера Вишковића данас упознао о строго намјенском утрошку средстава које је општина добила од Владе.

Према Гаговићевим ријечима, општина Трново за пројекте у овој години утрошиће 1,6 милиона КМ.

Према његовим ријечима, циљ општинских власти у наредном периоду биће одрживо запошљавање, а као један од могућих пројеката најавио је отварање старачког дома у мјесном Дому здравља који је некада служио као болнички стационар.

Он је навео да општина Трново има добру сарадњу са истоименом општином у Федерацији БиХ, за коју је навео да има знатно већи буџет због продаје земље на Бјелашници.