Пријављивање за упис у другом року на Економски факултет Пале Универзитета у Источном Сарајеву за суфинансирајуће бруцоше завршава се у петак, 6. септембра, а остала су још 42 мјеста.

Декан Економског факултета у Палама Радомир Божић рекао је Срни да ће полагање пријемног испита бити одржано у понедјељак, 9. септембра, са почетком у 9.00 часова.

“Резултати конкурса биће објављени 11. септембра до 14.00 часова, а упис примљених кандидата почиње 16. септембра и завршава се 20. септембра”, рекао је Божић.

Он је подсјетио да је на Економском факултету у првом уписном року попуњен одобрени број студената за академску 2019/20. годину који се финансирају из буџета Републике Српске.

Божић је навео да је Економски факултет из Пала једина високошколска установа у БиХ која је потенцијалним студентима омогућила електронску пријаву за упис, а обезбијеђен је и мобилни тим за достављање документације ради уштеде времена.

Кандидати који имају пребивалиште на подручју источне Херцеговине – Фоча, Гацко, Билећа, Љубиње, Невесиње, Требиње и Берковићи могу се јавити на мејл пријемни@екофис.yес.рс.ба како би мобилни тим Економског факултета Пале преузео њихова документа потребна за пријемни испит.

“У настојању да олакша упис будућим суфинансирајућим студентима на прву годину студија обезбиједили смо 40 једнократних стипендија од 165 КМ за 40 суфинансирајућих студента уписаних у прву годину првог циклуса студија оба студијска програма – Економија и Туризам и хотелијерство”, истиче Божић.

Према његовим ријечима, предност ће имати кандидати који остваре боље резултате на ранг-листи са сва три уписна рока и кандидати лошијег имовинског статуса.