Кантонални суд у Бихаћу одредио је једномјесечни притвор Расиму Демировићу (55), којег су прекјуче ухапсили због сумње да је наручио убиство брата Ибрахима Демировића Бајана.

Бихаћки адвокат Салих Хоџић рекао је да се одбрана успротивила овом приједлогу затраживши мјере забране кретања, напуштања мјеста боравишта и контактирања особа које су умијешане у случај.

– Осумњичени се и у полицији и у Тужилаштву бранио шутњом јер сматра да ништа није урадио – казао нам је адвокат Хоџић, којег је ангажовала Расимова породица.

Расимов паклени план осујетили су истражитељи Федералне управе полиције који су пресрели његове разговоре с мафијом у Херцеговини. Представљајући им се као неко ко има разрађен бизнис и велику количину новца, нудио им је 100.000 евра за ликвидацију Бајана.

Такође је тражио да Бајановог сина Невреса направе инвалидом.

Премасазнањима од извора блиског истрази, Расим не само да није имао пара, него је, наводно, брату Бајану дуговао 50.000 КМ. Због овог дуга су се браћа и свађала.

– Расим је наручио убиство Бајана да би се, уствари, ријешио дуга према њему – казао нам је извор из истраге.

Нетрпељивост међу браћом траје дуже вријеме због имовине.

Бајан је имућан, посједује више фирми, а он и његов син возе скупоцјена возила. Бизнис развио на откупу секундарних сировина

Покушао ангажовати више особа

Тужилаштво Унско-санског кантона је у захтјеву за одређивање притвора навело да се Расим Демировић сумњичи да је из безобзирне освете обећањем и давањем поклона, другу особу подстрекавао да почини убиство и нанесе тешке повреде.

– Осумњиченом Р. Д. се ставља на терет постојање основа сумње да је у временском периоду од фебруара до априла 2019. године у више наврата покушао ангажовати одређени број особа који би извршили убиство оштећеног Б. Д. и нанијели тешке тјелесне поврете оштећеном Н. Д, за што је он био спреман платити сто хиљада еура – наведено је у саопштењу Тужилаштва УСК.