На путевима у Републици Српској саобраћај се одвија по сувим и мјестимично влажним коловозима, а у котлинама и дуж ријечних токова видљивост је мјестимично смањена због магле, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

На дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина могући су ситнији одрони камења и земље на коловоз.

На дионици магистралног пута Клашнице-Прњавор, у мјесту Бошковићи, у току је санација коловоза сваким радним даном од 8.00 до 17.00 часова. Саобраћај се одвија наизмјенично, једном траком.

На магистралном путу Бањалука-Прњавор, на дионици од хотела „Ћубић“ до Клашница, у току је санација коловоза сваким радним даном од 8.00 до 16.00 часова, због чега се саобраћај одвија наизмјенично, једном траком.

Због деминирања терена на деминерском радилишту „Клакари Доњи осам, 13 и 14“, у општини Брод долази до привремених обустава саобраћаја на дионици магистралног пута Брод-Оџак радним данима од 8.00 до 15.00 часова, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања.

У току је постављање камера за контролу брзине на ауто-путу Градишка-Бањалука, локалитет Маховљанске петље, због чега је измијењен режим одвијања саобраћаја.

На истом ауто-путу, због изградње наплатне станице „Чатрња“, измијењен је режим одвијања саобраћаја.

У току је изградња и спровођење привременог система наплате путарине на ауто-путу „9. јануар“, Бањалука-Добој, на петљи Маховљани, због чега је на овом локалитету измијењен режим одвијања саобраћаја.

Режим саобраћања, због радова, измијењен је и на дионици магистралног пута Бањалука /Ребровац/-Челинац и на дионици Челинац-Котор Варош. Саобраћај се одвија наизмјенично једном траком.

Због изградње мини-хидроелектране на магистралном путу Котор Варош-Ободник, измијењен је режим одвијања саобраћаја.

Због оштећења надвожњака код НИС петрол пумпе у Трну, саобраћај се преко надвожњака одвија једном траком, док теретна возила не саобраћају.

Саобраћај се на дионици магистралног пута Крупац-Богатићи, на подручју општина Источна Илиџа и Трново, одвија наизмјенично, једном траком, због изградње мале хидроелектране Крупац на ријеци Жељезници.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

У току је реконструкција регионалног пута Лукавица-Пале, као и на проширењу моста, због чега је измијењен режим у одвијању саобраћаја.

На регионалном путу Братунац три-Дрињача од поноћи до 7.00 часова и од 16.00 часова до поноћи на снази је забрана саобраћаја за теретна возила укупне масе преко 3,5 тоне и аутобусе класе М3, због санације клизишта.

Ова забрана се не односи на аутобусе превозника „Дринатранс“ Зворник, који саобраћају на редовним аутобуским линијама Зелиња-Зворник, Братунац-Полом-Зворник, Братунац-Полом-Бијељина и Полом-Братунац.

На регионалном путу Површнице-Лопаре саобраћај теретних возила је преусмјерен на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

Због активираних клизишта, једном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћа се на регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Лопаре /Мачковац/-Челић.

Због санације клизишта до 7. септембра у 18.00 часова биће обустављен саобраћај на дионици регионалног пута Прибој-Лопаре, а саобраћај ће бити преусмјерен на локални пут кроз мјесну заједницу Тобут.

Због кише која је падала током ноћи или још пада у Федерацији БиХ коловоз је мјестимично мокар у источним и западним крајевима.

На магистралном путу Зеница-Немила због санационих радова у тунелу Врандук два саобраћа се наизмјенично, једном траком. Током дана, због повремено појачаног промета возила, могуће је формирање дужих колона у оба смјера.

Ноћу долази до обустава саобраћаја у интервалима од 00.30 до 1.30 часова, од 2.00 до 3.30 часова и од 4.00 до 5.30.

На обилазници кроз насеље Тетово /Немила-Тетово-Зеница/ забрањен је саобраћај за теретна возила чија укупна маса прелази 7,5 тона.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

На граничном прелазу Брчко-Гуња обустављен је саобраћај за теретна возила и аутобусе, због безбједносних разлога.