Кока-Колина подршка младима у БиХ, програм оснаживања младих који проводи Кока-Кола ХБЦ Б-Х Сарајево, наставља се и ове јесени, а сви зеинтересовани у наредном периоду се могу пријавити за радионице у Палама, Тузли, Бијељини и Зеници. Програм је креиран као јединствена комбинација животних знања и пословних вјештина, и сјајна је прилика за све младе да унаприједе своје постојеће вјештине и развију нове.

Хамдија Канлић из Горажда, један је од прошлогодишњих полазника Кока-Колине подршке младима, био је посебно сретан што је одазив његових суграђана на радионицу у Горажду ове године био одличан:

„Мени су радионице Кока – Колине подршке младима биле изузетно корисне: прије свега сам научио много о себи, о томе како да искористим стечено знање и вјештине, те како да побољшам своје организационе способности. Корисне су ми биле информације везане за писање мотивационих писама, ЦВ-а, те писање пројеката. То је јако добро утјецало на моје самопоуздање, што ми се показало кључним на интервјуу за посао. Преко програма који реализује Служба за запошљавање БПК добио сам посао у фирми З.З. „Агроподриње“ као магистар пољопривреде. У будућности планирам покренути властити агробизнис и самим тиме, остати у БиХ“, каже Хамдија.

Шта је потребно да знамо о себи а шта о потенцијалним послодавцима? Како пронаћи равнотежу између онога што знамо и умијемо и онога шта је послодавцу потребно? Колико траје пажња саговорника, шта је елеватор питцх и зашто треба сваком на тржишту рада? Како вријеме претворити у савезника и како планирати вријеме али и послове? Како испреговарати најбољи посао и продати себе, производ, услугу…? Ово су само нека од питања на које ће полазници проналазити одговоре током дводневних радионица уз подршку предавача и ментора програма.

„Кока-Колина подршка младима ове је године већ реализирала радионице у Сарајеву, Бањалуци, Мостару, Бихаћу, Добоју, Приједору и Горажду, а планирано је да у програм до краја ове године буде укључено укупно 1.300 младих из цијеле Босне и Херцеговине. Радује нас одазив младих из свих крајева БиХ, те њихова континуирана заинтересираност за рад на себи и својим вјештинама неопходним за сувремено тржиште рада. Као и до сада, трудимо се обезбиједити инспиративне менторе и кроз укљученост Цоца-Цолиних запосленика понудити младима практичне, тржишту прилагођене вјештине и знања. Чињеница да већ трећу годину заредом влада изузетно велики интерес за наш програм, најбољи нам је показатељ да радимо праве ствари и да улажемо у заједнице у којима послујемо на најбољи могући начин – образујући младе и дајући им неопходан вјетар у леђа на почетку њихових пословних каријера“, казала је Ружа Томић Фонтана, генерална директорица Цоца-Цоле ХБЦ за Хрватску, Босну и Херцеговину и Словенију.

Програм је у потпуности бесплатан, а Коца-Кола обезбијеђује и ужину и пиће. Полазници који успјешно прођу кроз обуку добијају и потврде о учешћу на програму. Кока-Колина подршка младима је покренута 2017. године и од тада је, кроз различите формате едукација и на бројним локацијама у Босни и Херцеговини, обухватила више од 1600 младих.

Наредне радионице одржат ће се према сљедећем распореду:

  • 12. и 13.09.2019. Пале
  • 19. и 20.09.2019. Тузла
  • 10. и 11.10.2019. Бијељина
  • 17. и 18.10.2019. Зеница