Агенција за организовање догађаја „Блек енд вајт“ из Источног Сарајева донирала је данас логопедски апарат обданишту „Вратите нам осмијех“ из Источног Новог Сарајева вриједан 1.800 КМ, једини такав на простору Сарајевско-романијске регије.

Директор обданишта Зденка Марић изјавила је да апарат служи за отклањање артикулацијских поремећаја, убрзава терапију и има веома високе резултате.

„Нама је значајан зато што га нема на регији Источног Сарајева, чак и шире. Највише се примјењује код гласова `р`, `с`, `з`, `ш`, `ђ`, `џ`, `ћ`, `ч`. Веома је ефикасан и велику ће корист направити за дјецу са говорним потешкоћама“, истакла је Марићева, преузимајући донацију.

Према њеним ријечима, апарат се може користити и код других поремећаја и помоћу њега у обданишту ће моћи да пруже врхунску услугу за дјецу предшколског узраста, што је веома значајно за њихов даљи развој.

„Са овим апаратом биће много бољи и бржи опоравак дјеце, тако да је његов значај заиста велики“, рекла је Марићева.

Власница Агенције „Блек енд вајт“ Зорица Бозало рекла је да је прије неколико мјесеци, у оквиру пројекта самозапошљавања који је реализовао Завод за запошљавање Републике Српске, покренула Агенцију за организовање догађаја која би требало да дјелује на комерцијалним основама, али да јој је жеља била да прва активност не буде баш комерцијална већ хуманитарна.

„Из контаката са неким људима и Зденком Марић дошла сам до сазнања о потреби за набавком овог апарата. Донација не би била реализована без огромне подршке и помоћи општина Источно Ново Сарајево и Источна Илиџа, те колектива предузећа `Рад` и `Водовод` из Источног Новог Сарајева, односно њихових челних људи, као и других који су жељели да остану анонимни“, истакла је Бозало.

Она је додала да је увјерена да у раду агенције ово неће остати једина хуманитарна активност, него да ће их бити још доста.

Бозало је изразила наду да ће успјешна реализација ове активности допринијети да у наредном периоду организује и комерцијалне активности које ће јој омогућити да агенција коју је покренула постане стабилан и профитабилан посао, чиме би оправдала повјерење челних људи Завода за запошљавање који су јој дали прилику, уврстивши је у свој пројекат.