У просторијама Културног центра у Источном Новом Сарајеву вечерас је одржана свечана академија поводом крсне славе града Источно Сарајево – Светог Петра Дабробосанског.

Академији су присуствовали митрополит дабробосански Хризостом, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Владе Србије Зоран Ђорђевић, предстваници градских управа Новог Сада и Херцег Новог, представници општина у склопу Источног Сарајева, те представници Универзитета у Источном Сарајеву, као и други многобројни гости.

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић сматра да је претходна година за град Источно Сарајево била веома успјешна, највише у погледу сарадње између општина града, те су се одлуке за реализацију бројних пројеката донијеле једногласно.

Вуковић је истакао да посебну захвалност дугују Влади Србије, прије свега за финансијску подршку за бројне пројекте на подручју града и за генерално присуство Србије која ствара посебан осјећај сигурности за становништво.

-Примјетан је долазак бројних функционера из Србије у новије вријеме, што ми посебно похваљујемо, од доласка предсједника Александра Вучића, преко бројних других делегација, међу којима су и делегација града Новог Сада, али и министра Ђорђевића – додао је Вуковић.

На академији су уручена признања за посебан допринос развоју града Источно Сарајево.

Захвалница Града уручена је Синиши Берјану, амбасадору Босне и Херцеговине у Јапану, Златна плакета некадашњем градоначелнику Српског Сарајева Предрагу Ласици постхумно, а највеће признање, Плакету града Источно Сарајево, уручена је Влади Републике Србије.

Плакету града, испред Владе Србије, преузео је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић.

Ђорђевић сматра да су пројекти у којима је Влада Србије учествовала, један од начина продубљивања веза измедју Србије и Републике Српске.

-Република Србија ће свакако наставити да подржава не само Источно Сарајево, него и цијелу Републику Српску, вјерујући да чини добро свим грађанима јер то они и заслужују – закључио је Ђорђевић.