Надоградњом оперативног система обично се “крпају” безбједносни пропусти, поправљају постојећи проблеми, додају новце опције и слично, али с апдејтом и промјенама у софтверу увијек постоји могућност појављивања нових и дотад непостојећих проблема.

Управо то се догодило након што је “Мајкрософт” прошле седмице надоградио Виндоусе те се чини да је направљен корак напријед, а два назад.

Након раније надоградње оперативног система, корисници су почели пријављивати проблеме с Кортаном и оптерећењем процесора приликом кориштења тог гласовног асистента.

С најновијом надоградњом Виндоуса 10, “Мајкрософт” је ријешио тај проблем тако да Кортана више не црпи превише процесорске снаге, но корисници су почели пријављивати нове проблеме који им се јављају приликом кориштења оперативног система.

Најозбиљнији се чине проблеми с “Интеловим” мрежним хардвером који утичу на повезаност путем вајфаја и Етернета (наводно је ријеч о компјутерима с матичним плочама МСИ-а и Гигабита). Корисници који су о овом проблему писали на форумима и друштвеним мрежама наглашавају како се чини да је једино рјешење потпуна деинсталација посљедњег апдејта.

Још један проблем с којим су се суочили гејмери који уживају у насловима попут Апеx Легендса, Оверwатцха, ПлаyерУнкноwн’с Баттлегроундса и Wорлд оф Wарцрафт Цлассица јесте звук у тим играма. У односу на раздобље прије надоградње, звук је тиши и другачији, што гаејмерима квари искуство играња. Такође, дио корисника пријаво је проблеме с акцијским центром и претраживањем из стартног менија.

За рјешавање проблема са звуком “Мајкрософт” је понудио привремено рјешење, које можете потражити овдје, те су најавили да раде на рјешењу које би могло бити доступно крајем мјесеца.

Надамо се да ће се с надолазећим апдејтом ријешити сви наведени проблеми те да се неће појавити неки нови, као што је то био случај с надоградњом објављеном прошлог уторка, пише Тецх Радар.