У колико од наведених особина се проналазите?

Једно истраживање у којем је учествовало преко 1000 особа женског пола са високим коефицијентом интелигенције, утврдило је које су то особине заједничке свим интелигентним женама.

Ово су неки резултати који су обијени у овој студији:

Прилагодљиве су

Интелигентни људи су флексибилни, па су у различитим ситуацијама врло прилагодљиви. Увек су оријенисани на решавање проблема, а не на полемику шта је узрок и ко је крив. Овакви људи се јако брзо прилгоде средини и новонасталим околностима.

Свесне су да не знају баш све

Интелигентни људи без проблема признају кад нешто не знају или нису добро упознати са неком тематиком. Не боје се да кажу не знам и затраже објашњење.

Жедне су нових знања

Алберт Ајнштајн је рекао: „Немам неке посебне таленте, само сам страствено знатижељан.“ И анкета је показала да јако паметни људи имају фасцинацију према, на први поглед, уобичајеним стварима. Оно што други не примећују и узимају здраво за готово, њима је врло занимљиво и вредно истраживања.

Самоконтрола на високом нивоу

Интелигентни људи су у стању да надвладају своју импулсивност и добро се контролишу. Врло циљано делују, све помно планирају и траже алтернативе. Научници су страживали повезаност између самоконтроле и интелигенције и утврђено је да постојинека нит која их повезује.

У једном истраживању су учесници морали да одаберу једну од две понуђене финансијске награде. Једна је била мања, али би је одмах добили, и друга већа свота на чију исплату би морали да сачекају. Резултати су показали да учесници који су одабрали каснију исплату имају боље резултате на тестовима интелигенције.

Духовите су

Натпросечно интелигентни људи често имају добар смисао за хумор, а са тим се слажу и научници. Открили су да су људи који могу да напишу смешн причу интелигентнији од просека.

Емпатичне су

Интелигентне особе могу да осете шта мисли и осећа њихов саговорник, показала је анкета. Неки психолози потврђују да су интелигентни људи емпатични и да врло лако могу да прочитају туђе потребе и осећања.