Фото: Соколац-срце Романије

“Што се тиче нас радника, нови директор је добар, а добар је био и онај стари”. Овако је смјену на челу Шумског газдинства “Романија” Соколац прокоментарисала Славица Елез, предсједница синдиката у овој шумарији и потпредсједница Јединствене удружене синдикалне организације ЈП “Шуме РС”.

Елезова је у изјави за Српскаинфо прецизирала да синдикат неће да се мијеша у кадровску политику, нити у међустраначке договоре, јер им то “није посао”.

– Што се нас тиче, нама је важно да нема отказа, ни шиканирања радника, да су плате редовне и да се не смањују. А што се тога тиче, стварно нисмо имали проблема ни са Влајком Секулићем, који је смијењен са директорске позиције, а ни са новоизабраним в.д. директора Страхињом Башевићем. Он је и раније био директор и поштовао је радничка права – рекла је Елезова.

Башевић је млади инжењер шумарства, који је за директоровања Влајка Секулића био технички директор соколачке шумарије. Локални дрвопрерађивачи су, када су прије двије године протествовали због малверзација у ШГ “Романија”, тражили да управо Башевић дође на чело Шумског газдинства.