Клуб малог фудбала Котор Варош требао би 19. октобра започети нову сезону у Првој лиги РС, а жријебом је данас одлучено да ће им први ривал бити Јахорина са Пала и да ће бити домаћини у том дуелу.

Жријебу, који је обављен у просторијама Фудбалског савеза РС у Бањалуци, претходила је жучна расправа челника клубова и представника савеза, а с обзиром на то да су ставови остали удаљени и након завршетка састанка у питању је почетак нове сезоне.

Челници клубова који су прошле сезоне играли Прву лигу РС уз подршку нових прволигаша Гласинца и Полицајца инсистирали су на томе да им буду укинуте новчане и казне које подразумијевају одузимање бодова у новој сезони. Став клубова је да због тешке материјалне ситуације у којој се налазе нису у могућности да организују такмичење и у млађим категоријама.

Представници Фудбалског савеза су, међутим, остали истрајни у томе да клубовима остају казне које су им изречене због тога што се нису такмичили у млађим категоријама.

Котор Варош је одлуком дисциплинских органа Фудбалског савеза РС кажњен са 1.500 КМ и одузимањем шест бодова у предстојећој сезони, иако су омладинци овог клуба претходних година били шампиони РС.

Уколико лига почне као што је предвиђено, ривали Котор Вароша осим Јахорине биће и Брчко здравље, Шампион из Лакташа, Невесиње, Брод и два нова прволигаша Гласинац и Полицајац.