Фото: Јелена Станишић

Представници МКФ ЕКИ филијала Фоча, посјетили су данас Основну школу „Соколац“ у Сокоцу и ученицима са посебним потребама уручили потребна дидактичка средства која ће им много значити у редовној настави коју похађају.

Приликом данашње посјете, представници ове фонадације истакли су задовољство што скромним средствима могу да помогну да се рад са дјецом са посебним потребама одвија што боље и квалитетније.

– Редовно, сваке године, радимо до три слична пројекта. Што се тиче вриједности наведене опреме, ради се о новчаној вриједности око 1000 КМ, потребним дидактичким помагалима која ће користити дјеца са посебним потребама које смо у договору са стручним особљем школе плански и обезбједили. И у ранијем периоду, тачније 2014-те године, овој школској установи донирали смо спортске рeквизите који су били потребни за лакше одвијање наставе физичког васпитања, рекао је представник Микрокредитне фондације ЕКИ из филијале Фоча.

Фото: Јелена Станишић

Бојана Орашанин, учитељица одјељења дјеце са посебним потребама у Основној школи у Сокоцу изразила је задовољство и велику захвалност представницима ЕКИ фондације, и додала:

– Ова донација за дјецу са посебним потребама много значи. Иначе, ријетко ко има слуха и обраћа пажњу управо за ову дјецу. Нама је велико задовољство што је Микрокредитна фондација ЕКИ жељела да помогне и помогла дјеци из наше установе. Набављен је јако користан дидактички материјал који ће нам бити од помоћи у даљем одвијању наставе.

Директорица Дивна Јанковић, такође је упутила ријечи захвалности представницима МКФ ЕКИ рекавши да није први пут да се овој образовној установи донирају корисна помагала у одвијању редовне наставе. Раније су то били спортски рeквизити, а данас неопходна дидактичка средства намјењена дјеци са посебним потребама.

Микрокредитна фондација ЕКИ је настала из микрокредитног програма Wорлд Висион Интернатионал 1996. године, једна је од водећих институција у БиХ и има преко 41.000 корисника који користе њихове услуге. Поред своје основне дјелатности велику пажњу поклањају потребама становништва које нису везане за кредитирање. Значајан дио финансијских средстава издвајају кроз разне облике донација. Највећу пажњу у реализацији овим послова, посвећују управо најмађим, односно дјеци кроз разне облике помоћи , а велики број донација усмјерен је и на квалитетније услове зс одвијање ваншколских активности у области спорта и културе.

Јелена Станишић
Рођена 13.октобра 1976.године у Горажду. Дипломирани менаџер Јавне управе. Oд 2008.године радила у радио-станици „Радио Соколац“ и данас, у ЈП „Инфо Центар“ Соколац.