Полиција у Дервенти настоји да расвијетли својеврсну “кумовску мистерију”, односно тајновити нестанак 43-годишње М.В., који је пријавио њен кум М. Б. (55), са којим је, према тврдњама добро упућених, посљедњих мјесеци била у љубавној вези, након што јој је у јануару преминуо супруг.

Очито је да је полиција пред деликатним случајем који има одлике и филмских сапуница са крајње неизвјесним крајем.

Драгана Керкез, портпаролка ПУ Добој, потврдила је да је М. Б. 23. септембра дошао у полицијску станицу и пријавио да је нестала његова кума.

– Он је испричао да је посљедњи пут видио још 11. септембра када се удаљила од куће и од тада јој се губи сваки траг. Међутим, њен нестанак није пријавио нико од њених сродника или комшија, па још увијек нисмо објелоданили њен нестанак. Ми смо, ипак, поступили и по тој пријави, па је уз обилазак терена, између осталог, ангажована и јединица за подршку – рекла је Керкезова.

Мјештани Живиница, гдје је М. В. живјела сама, док су посредством Центра за социјално њено троје дјеце дата на старање другима, потврдили су полицији да је нису дуже вријеме виђали у селу.

Сазнајемо да је њен нестанак пријавио М. Б, који се, као вјенчани кум, према причама сељана, усамљеној куми нашао при руци и помоћи након што је у јануару остала без супруга.

– Њихови познаници причају да је интензивно дружење прерасло у отворену љубавну везу. Често су виђани и како заједно пију. Долазило је и до свађа, јер је, наводно, кум почео интензивније да прогања куму – каже извор упућен у овај случај.