Носили су српски навијачи јуче „орлове“ до велике победе у крцатом Берсију. Французи су напунили халу, а реке људи су се још два сата пре почетка сливале ка дворани. Међу њима су биле и десетине присталица са српском тробојком.

Зборно место наших навијача је било у кафеу испред Берсија. Дошли су у дресовима, са шалевима и бубњевима, бодрећи све време „орлове“. Тако је било и у хали. Грлатих неколико стотина навијача, са српским заставама, на врху хале, свом силом су покушали да одговоре препуним трибинама и надјачају их.

„Хоћемо победу!“, „Србија!“, „Косово је срце Србије“, „Сви у напад, ајмо, ајде!“ и други познати повици давали су крила нашим играчима у великом спектаклу. А играчи су се у тренуцима када се ломио резултат окретали уздигнутих песница ка њима. Французи су добро осетили предност домаћег терена, и у препуном Берсију имали играча више, али ни „орлови“ тако нису били без подршке. Срби из Париза и околине данима су се спремали за овај окршај.

– Купили смо педесет карата с намером да не штедимо енергију и да уз српске заставе направимо одличну атмосферу – најавио је јуче пред почетак меча за „Новости“ професор историје Алекси Труд и председник Удружења „Солидарност за Косово“.

Последњих неколико дана у Паризу се међу српском дијаспором тражила карта више. Многи синоћ нису успели да уђу у халу. Неки су, за сваки случај, дошли пред Берси, надајући се да ће пронаћи улазницу вишка.

– Биће и нас Срба. Заставе и грла су спремни. Ајмо, бре, одбојкаши наши. Бићемо уз вас. Нећете бити сами. Ајмо да се радујемо и у петак и у недељу. Ајде Србија! – био је коментар на интернету једног париског навијача у најави меча, који је синоћ био међу најгласнијима.

Долазак на трибине најавили су и играчи и управа чувеног клуба Пари волеј у којој су председник Владан Јелић и брат Уроша Ковачевића Никола, а утакмицу нису хтели да пропусте ни тренер Никола Матијашевић и његов син спортски менаџер Ђорђе Матијашевић.

А онда, након последњег поена, славље се наставило у оном истом кафеу где је и почело окупљање.